Новият „Ерген” на Би Ти Ви – пианистът Евгени Генчев, и момите, сред които ще избира дама на сърцето си, нямат време да се обърнат от работа, издават хора от екипа на предаването. Снимките на втория сезон вече започнаха и са денонощни. Водещият Наум Шопов сподели, че редовно е на работа в малките часове на нощта. Защо? Причините са финансови.

Наемът по имението, наето за втория сезон на „Ергенът”, е толкова висок, че екипът гледа да свърши работата си възможно най-бързо и да освободи сградата. Публикации в социалните мрежи разкриха, че шоуто тази година се снима в Бодрум.

Проверка на „Уикенд” показа, че там се предлагат къщи за близо 100 000 лева на седмица, които дори не могат да се доближат до лукса на имението „Гьокче Джамиле”, в което снимаха риалитито преди година. Там наемът по време на високия сезон беше 27 000 евро. Затова снимките бяха през септември, когато цената е малко по-ниска, и се работеше почти денонощно, за да се приключи възможно най-бързо и сградата да бъде освободена. Сега, изглежда, сценарият се повтаря. Разликата в сравнение с миналата година е, че сградата е още по-скъпа.

За да се съкратят разходите, екипът работи без почивка. За всички работни позиции, за които е възможно, са наети местни хора, тъй като за тях не се плащат командировъчни и хотелски стаи.

Евгени Генчев и 20-те „моми”, които му правят компания, били непрекъснато заети, твърдят запознати. На него все пак му оставяли по няколко часа за почивка, докато момичетата нямали време нито за хранене, нито за сън. Ако не са на снимки, те били заети с прическите и грима, които отнемат часове. Отпускали им максимум по 4-5 часа, за да подремнат. За хранене дори не се говорело. Момичетата преживявали с калориите, които успяват да „боцнат” по време на снимки на коктейлите с Ергена.

Благодарение на този жесток режим младите дами за няколко дни са били докарани до ръба на нервна криза. Успокоявали ги единствено мисълта, че това ще продължи само броени седмици. Миналата година снимките протекоха в рамките на около месец, а шоуто бе излъчвано цели три месеца. Най-вероятно сега ще е същото.

52-годишната Ваня Щерева е една от момите

52-годишната писателка, бивша актриса и певица Ваня Щерева е една от момите, които тази година участват в „Ергенът”, става ясно от публикации в социалните мрежи.

Тя е излетяла за Турция в началото на септември. Самата Ваня публикува снимки от летището, правени от дъщеря й – певицата Мила Роберт, която явно подкрепя решението й да влезе в шоуто. На летището я е изпратила и дъщерята на Юлиан Вергов – Алена. Дни по-рано, както „Уикенд” вече съобщи, трите дами бяха заедно на концерт на Руши Видинлиев в София. Явно често се движат в комплект.

„Милето ми е влачондрило куфарите, докарало ме е, заснело ме е. Алето е кацнало в същото време и си ме е изпратило. Животът е прекрасен с тия двете”, написа Ваня Щерева в социалните мрежи. Александра Гърдева от първия сезон на „Ергенът” побърза да й изпрати виртуални целувки – явно знае къде отива писателката.

Говори се, че 52-годишната дама е решила да си пробва късмета в риалитито, след като е разбрала, че главен герой в него няма да е някой обикновен манекен, а пианист и интелектуалец.

Писателката нямала притеснения да се състезава по чар с младите претендентки за сърцето на Евгени Генчев. В последните години тя нито веднъж не е забелязвана с мъж на своята възраст. Тези, с които се появява в публичното пространство, са много по-млади.

Цели 19 години делят Щерева от 33-годишния Евгени. Писателката обаче изглежда много добре, а напоследък е доста отслабнала, което допълнително я подмладява. И въпреки това се очаква да отнесе много критики, когато блесне на малкия екран сред 20-годишните моми в шоуто. Ако не друго, то Щерева отдавна вече не е мома. Но в риалити като „Ергенът” още миналата година стана ясно, че нито възрастта има значение, нито семейният статус. Важното е да има шоу.