България ще поиска европейски стандарт при вноса на автомобили в страната, обяви екоминистърът Нено Димов. В Брюксел той ще предложи коли, които имат забрана да се движат по пътищата в някои западноевропейски държави, да нямат право да се движат и у нас.

В Германия решиха да дават добри пари на собствениците на стари дизели, за да си купят нови коли


Ограниченията засягат предимно дизелови автомобили, които не отговарят на изискванията за опазване на околната среда. Идеята е колите, за които има забрана, да не могат и да се изнасят от една към друга страна-членка.

Германски космически експерти: ЕС да забрани тотално колите с ДВГ до 2030 г. иначе край с климата

 

"В момента, със забраната, която се получава в някои западни градове, цените падат изкуствено. Страните от Централна и Източна Европа не трябва да се превръщат в депо за стари автомобили и нашите граждани с по-ниска покупателна способност да не страдат от това, че им се прехвърлят некачествени коли. Този двоен стандарт, който гледахме преди време при храните, трябва да бъде избегнат и при колите. Производителите могат да направят и за българския или полския клиент това, което правят за немския”, коментира Димов, цитиран от Нова тв.

Автопромът е в ужас! Парламентът на ЕС затяга нормите за емисии на CO2 до нечувани нива