На Международното изложение за тежкотоварни автомобили Truck Expo, което се провежда 7-9 юни на летище Лесново, Ford показва на самостоятелен щанд лекотоварната си гама. По време на изложението и специално за посетителите "Мото-Пфое" са подготвили ексклузивни условия за покупка и лизинг.

Лекотоварните модели на Ford се предлагат с 5-годишна гаранция или 250 000 км пробег и са с възможност за данъчен кредит.

Най-продаваните лекотоварни автомобили през 2016 и 2017 година в Европа са именно с марката Ford, според данни на ACEA. Моделите Courier, Connect, Custom и Transit увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, благодарение на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разходи и водещата си безопасност.

Пазарният им успех се дължи също на големия интерес към изцяло новите дизелови двигатели Ford EcoBlue. Те намаляват разхода на гориво до 13% в сравнение със стария 2.2-литров TDCi двигател.

Ford Courier
Пъргав и стилен, най-новият и компактен автомобил в гамата е същевременно и най-достъпният от семейството на Transit. Courier възнаграждава с водещи ергономия, пътно поведение и комфорт. Ниските експлоатационни разходи, оптималното му товарно пространство и екстремно ниският разход на гориво от 4.0 л/100 км го превръщат в същински герой на труда. Системата Ford Easy Fuel спестява скъпоструващи ремонти, като предотвратява зареждането с погрешен тип гориво.

Ford Custom
Новият Custom запазва имиджа на Transit за водещ в класа товарен капацитет, иновативно товарно пространство като отвор в преградната стена за товарене на много дълги предмети и интегрирани релси на покрива. Задвижва се от модерния дизелов двигател Ford EcoBlue с мощност от 105, 130 и 170 к.с. Както и досега, новият Custom е с две височини на покрива, две дължини и максимален полезен товар до 1450 кг. Интериорът е изцяло нов, с инструментален панел, фокусиран върху потребителя, с „плаващ“ 8-инчов цветен сензорен дисплей и комуникационно-развлекателна система SYNC 3. В новия Custom се предагат също Системата за следене на мъртвата точка с Предупреждение за страничен трафик, Асистент за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци, Предупреждение за спазване на лентата, Стабилизация при страничен вятър и Адаптивен круиз контрол.

Ford Transit
Легендарнa издръжливост и надеждност, 4х4 задвижване, над 450 модификации, гъвкав обем и товароносимост – това е иконата Ford Transit. В автобиографията му са записани повече от 50 години история и над 8 милиона продадени автомобила. За да отговори на най-високите клиентски изисквания, флагманът е кален в изтощителни пътни тестове и изпитания за върхова издръжливост във всякакви условия – от +40 до -40 градуса. Transit е и с водещи разходи за поддръжка: удължени интервали на сервизно обслужване и намалено време за регулярно обслужване, и има висока остатъчна стойност. Предлага се с новото поколение икономични EcoBlue двигатели.

Новият Ford Ranger
С ненадмината си комбинация от здравина и комфорт, новият Ranger Ви позволява да се насладите на екстремната страна на живота без да се отделяте от комфорта на модерния автомобил. Пригоденият за всякакви условия пикап неслучайно е най-продаваният за 2016 и 2017 г. в Европа. Притежава най-добрата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност – максималните 5 звезди от Euro NCAP, модерни технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в движение. С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.35 т максимално тегло на прикачения товар, новият Ranger надеждно превозва всякакви товари.