Предвижда се регистрационен режим на търговците на авточасти втора употреба. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на обществено обсъждане на тема: „Нови правила за движение по пътищата – предизвикателства и решения”. Дискусията се проведе в град Благоевград, предаде Фокус.

„Целим да уредим търговията с авточасти втора употреба. Ще има и по-засилен контрол, като смятаме, че това ще изпълни своето превантивно действие и ще бъдат намалени до възможния минимум кражбите и противозаконните отнемания на МПС“, заяви зам.-министър Ципов.

Внимание, нагли роми измислиха нова, подла и взривоопасна схема, която съсипва колите ни! (СНИМКИ) 

Той определи, че не е усложнен трафикът в Благоевградска област. 

„Резултатите са положителни за първите пет месеца. Отчита се намаление на ПТП и броя на загиналите. Надяваме се това да се дължи на действията и мерките, които са предприели компетентните органи, както и че гражданите и участниците в движението по пътищата са се вслушали в препоръките, които са отправили компетентните органи“, каза Ципов. 

По думите му с 40 души е намалял броя на загиналите при пътни инциденти в сравнение със същия период на миналата година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!