Престижният голф турнир на шведския премиум бранд Volvo ще се проведе за 14-и пореден път. Над 80 състезатели ще премерят сили на 20 октомври в голф клуб „Св. София“, с. Равно поле.

И тази година големият победител ще има невероятната възможност да представи България по време на световните финали. Миналогодишният победител в Дивизия А – Радослав Рашев се представи отлично и заслужено спечели първо място със забележителните 79 удара грос резултат.

Така той получи шанса да представи страната ни на международния финал, който се проведе през март 2019 г. в Южна Африка.

И тази година участниците в престижния турнир ще се състезават за допълнителна ексклузивна награда – чисто нов Volvo XC40. Един от най-награждаваните модели в семейството на Volvo преди броени дни беше представен на света и като първия изцяло електрически Volvo автомобил.

Още с появата си на пазара компактният SUV зададе нови стандарти в сегмента по отношение на дизайн, свързаност и системи за безопасност и спечели симпатиите на феновете.

Материалите, мотивите и възможните цветови комбинации на модела са вдъхновени от уличната мода, градската архитектура, дизайнерските продукти и поп културата.

XC40 предлага широка и интересна цветова палитра, което го прави най-изразителния модел в портфолиото на Volvo. Уникалната възможност да стане собственик на чисто новия компактен SUV ще получи състезателят в турнира Volvo World Golf Challenge Bulgaria 2019, който успее да осъществи мечтата на всеки голф играч – Hole in One – впечатляващо постижение, което представлява попадение в дупката директно от начален удар.

Програмата по време на Volvo Golf Challenge Bulgaria ще бъде вълнуваща и разнообразна.

За гостите на събитието са предвидени различни активности, сред които и възможността да тестват двата ключови модела на Volvo Cars – изисканото Volvo XC60 и обновената версия на флагмана на шведския бранд - Volvo XC90, който дебютира пред българската публика преди седмица.
 
Volvo World Golf Challenge Bulgaria се организира от Мото-Пфое за четиринадесета поредна година. Записването за турнира протече при огромен интерес, като местата за участие се запълниха в деня на обявяването им, а листата с чакащи продължава да расте.
Форматът на игра по време на турнира ще бъде индивидуален в три хендикап дивизии:
А дивизия (хендикап < 12,4) индивидуален строук плей на 18 дупки
B дивизия (хендикап 12,5 – 22,4) индивидуален стейбълфорд на 18 дупки
C дивизия (хендикап 22,5 – 36) индивидуален стейбълфорд на 18 дупки
Дивизия А ще играе грос, а Дивизии В и С - нет.
 
Турнирът е част от международната надпревара Volvo World Golf Challenge, който датира от 1988 г. и продължава да вълнува всички голф състезатели в цял свят.