Гърдите 11 размер, с които природата така щедро надари прославилата се на запад московчанка Анастасия Бертие, са абсолютно нормално явление. Така смята онкологът - мамолог Аркадий Аксененко.

"Това е просто гигантомастия, рядко генетично заболяване и води до точно такива огромни размери на гърдите", отбелязва лекарят.По думите му някои хора просто генетично са склонни към голям размер на бюста. Той напомня, че в миналото такива жени често са ставали кърмачки на дворянските деца, къй като можели да изгранят две, три деца за минути.
 

Същевременно специалистът отбелязва, че по отношение на здравето пищният бюст не е никак препоръчителен.

"Това води до голямо натоварване за гръбначния стълб, за врата и прешлените. Самото момиче Анастасия  признава, че вече я боли вратът, гърбът. Това са основните проблеми на хората с големи гърди", смята той. Мамологът разкрива, че от неудобство се оплакват и жените с по-малки размери и припомня, че на Запад жените с големи гърди често се решават на пластична операция, за да намалят гръдната обиколка.Експертът коментира още, че с възрастта гърбът на красавицата ще изпитва все по-големи затруднения, но като цяло тя може "до 50 да блести в "Инстаграм" и лъскавите списания."