На Преслава й дойде до гуша от фалшиви новини. Това разкри самата тя в публикация в личния си профил в социалната мрежа заради поредните лъжи по неин адрес. Брюнетката разкрива, че този път не иска да мълчи, защото от неистинното твърдение са засегнати 230 000 българи.

Певицата признава, че като повечето популярни личности за добро или за зло присъства в медийното пространство. "З съжаление, по-голямата част от нещата изписани и изговорени по мой адрес, са меко казано неистински. Във времето съм гледала да не обръщам внимание и откровено съм подминавала с усмивка подобни партенки по мой адрес", подема изпълнителката.

Тя е огорчена от материали, че е отказала да пее през "пияни студенти". "Съжалявам, но няма как да остана равнодушна към подобни твърдения. Никога не съм си правила труда да защитавам себе си. През годините станах свидетел на какви ли не измислици по мой адрес и отдавна вече не ги забелязвам, но няма как да подмина факта, че близо 230 хиляди млади българи са наречени пияници. Не мисля, че и този път трябва да махна с ръка и да кажа "майната му". 

Ето какво написа още изпълнителката: