Наскоро Катрин Вачева грабна златната статуетка на 1-ото място в отличието „Мис Силикон на десетилетието” навръх 10-ия рожден ден на конкурса. А преди броени дни „ШОУ” пръв научи, че моделката е получила и покана да участва в престижния конкурс за красота „Miss Woman of Universe” (в превод „Мис Вселена”) в Колумбия. Той стартира на 22 май и продължава до 26-ти, когато е финалът. Това е и вторият по големина конкурс в световен мащаб след „Мис Свят”.
 

Ситуацията за Катрин Вачева се завърта почти на шега, след един телефонен разговор с приятелката й Мариана Маринова – позната като организатор на международни и национални конкурси за красота. Именно тя убеждава Катрин да й даде две свои снимки – портретна и в цял ръст, които да изпрати до централата на конкурса, с надеждата, че от там със сигурност ще обърнат внимание на родната ни моделка. Така и става. Часове, след като Маринова изпраща снимките на Катрин, с нея по е-мейл се свързва един от организаторите на конкурса. В един от коментарите си под снимка на Вачева той написал: „Wow!”
Манекенката сподели пред народното издание, че заради конкурса
 
се подлага на истински драконовски режим
 
включващ определени храни, интензивни тренировки във фитнеса и множество процедури за красота.

Синоптичката Нора Шопова жули уиски преди тежък изпит, до чашата си нареди... (СНИМКА)

„Имала съм хиляди ревюта, богат опит. След толкова години съм била и от двете страни, както се казва – и да ме оценяват, и аз да оценявам като жури, но това е световна титла и ако кажа, че не се притеснявам, ще излъжа. Нося изключителна отговорност към страната”, сподели още Вачева!
Тъй като Колумбия е една от опасните страни в света, Катрин, както и всички останали миски, ще бъдат строго охранявани по време на престоя си в родината на Пабло Ескобар. Заедно с Вачева ще замине и нейният приятел, който също ще осигури допълнително спокойствие и подкрепа на любимата си. Все пак да не забравяме, че в Колумбия често се случват отвличания, трафик на наркотици и грабежи.

 

„Това е страна, в която се стрелят свободно по улиците
 
Надявам се някой да не реши да прави атентат и то точно на конкурс за красота, тъй като ще бъдем изключително много хора, миски от цял свят, организатори, медии, дано Господ е с мен и всичко да мине по мед и масло! Освен това мерките за сигурност, които организаторите на конкурса са взели, са наистина на изключително високо ниво. Практически няма кога да останем сами, а и ще бъда заедно с моя приятел”, споделя Вачева. И добавя още:
„Това е световен конкурс, на който ще се забавлявам, ще създам нови контакти, приятелства и, разбира се, ще дам всичко от себе си, опита си през годините, за да се представя достойно! Дали ще бъда оценена или не – не зная, дали мечтая за топ 10 или защо не и за челната 3-ка – да, разбира се, но по стар народен обичай очаквам българите, в случай че не ме класират, да кажат: „Е, точно тази ли изпратихте?!”, „Защо точно нея?”. Очаквам да прочета такива коментари, ние сме си такава нация, обичаме да съдим и лепим етикети, но пък аз съм избрана и аз ще опитам! Никой не е в моите обувки, за да каже, но пък на мен ми се дава възможността! Така, както се случва всеки път, когато Григор Димитров победи или загуби – или го възхваляват, или го плюят.

Изпотрошената след катастрофа моделка Кристин пусна СНИМКА от болницата - краката й са в бинт, а тя...

 

Тръгва с 20 рокли и тежка национална носия
 
„В рамките на седмицата на конкурса всичко ще се следи, буквално и всяка наша крачка ще бъде видеозаснета! Ще има тематични дни, в които всяка ще трябва да покаже и личностните си качества, и умението да се адаптира, общува и подхожда поведенчески адекватно в различните социални ситуации. Подготвила съм си два вида бански костюма, защото ще се заснема плажна фотосесия, два спортни тоалета, защото ще има и спортен ден и около 20 рокли, и още толкова различни видове обувки за всяка гала вечер. А на финала искам да бъда с нещо изключително впечатляващо и атрактивно и шармантно като рокля, която веднага да напълни очите на жури и публика. Все още водя разговори с няколко видни родни дизайнери за избор на перфектната официална рокля за финалната вечер на конкурса”, издава още Вачева.
Любопитна подробност е, че тя е предвидила в багажа си и традиционната българска носия, която ще покаже във вечерта на представянето на националните костюми! „Това е най-ценното, което ще покажа на финала. Роклята, с която ще впечатля! Харесвам българските дизайнери и ще заложа на тях, а не на чужд бранд. Ще гледам да бъда различна всяка вечер и ще се старая усмивката да не слиза от лицето ми”!

 
Анелия ПОПОВА