Богаташчета на Инстаграм наводниха социалната мрежа с кадри, запечатали лъскавия начин на живот, който водят след края на режима на самоизолация, въведен заради пандемията от COVID-19 във Великобритания. На кадрите, които не спират да се появяват в профилите им, внимание обърнаха журналистите от Daily Mail.

Телевизионната звезда Клои Хан например се е щракнала докато обядва в ресторант в графство Йоркшър. Красавицата позира пред камерата с чанта на френската модна къща Louis Vuitton.По този начин тя е решила да отпразнува разхлабването на коронамерките във Великобритания, след които заведенията за хранене вече могат да обслужват клиенти, но само на открито.

Снимка от лондонски ресторант сподели и актьорът и син на мултимилионери Кофи Кейс.

На кадъра е запечатана и гривната му на Cartier Juste un Clou, чиято цена възлиза на около 200 000 долара.

Подобни снимки от луксозни ресторанти споделиха още риалити звездата Джорджия Тофоло, блогърката Оливия Смит, както и приятелката на актьора Ед Уестуик - Тамара.В мрежата все по-често се появяват снимки и на скъпарски суперавтомобили. Например бизнесменът Майкъл Мадалони позира в класически костюм пред бял автомобил на Lamborghini. Молдовската моделка Дария Радионова се е щракнала пред черно Lamborghini.

Някои богаташчета пък са си направили снимки в луксозни бутици.