Топла гъбена супа и парче хляб - вкусно и полезно. А и икономично - нужни са ви само две шепи гъби и малко зеленчуци, за да я приготвите.

Необходими продукти:

250 г гъби

1 глава лук

1 чушка

1 морков

1/2 ч.ч. ориз

сол на вкус

черен пипер

червен пипер

чубрица

За застройката:

1 жълтък

1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сложете тенджерата на котлона и на дъното налейте олио. Докато олиото се нагорещява, нарежете чушката, моркова и лука на дребно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата, за да започнат да се пържат.

Почистете гъбите и ги нарежете. Сложете ги в тенджерата при останалите продукти. Пържете, докато зеленчуците поомекнат. Овкусете с черен пипер, червен пипер и чубрица. Добавете сол на вкус.

След няколко минути прибавете ориза и разбъркайте. Запържете за 5-6 минути и налейте вода. Разбъркайте и оставете да заври.

Варете, докато оризът е готов. Щом това стане, махнете тенджерата от котлона. Оставете да поизстине, докато правите застройката.

Разбъркайте жълтъка с една супена лъжица кисело мляко. Сложете малко от бульона на супата и разбъркайте хубаво. След това излейте застройката в тенджерата и отново разбъркайте. Върнете тенджерата на котлона, за да заври пак.