Вихра Петрова погреба първата си любов в лицето на режисьора от БНТ Милан Кузов, който си отиде от този свят на Велика Събота от рак. Въпреки еуфорията покрай издаването на първата си книга, тв водещата не скри тъгата си, пише "Уикенд".

В личния си фейсбук профил чаровната Вихра благодаря на Милан Кузов за всичко, което е научила от него, наричайки го "свой учител". Както твърдят от изданието, Кузов е бил първата любов на Вихра Петрова, преди тя да срещне продуцента и водещ на „Фермата” Иван Христов, а след това и да се разведе с него.

Според изданието смъртта на Милан Кузов била голям удар за Вихра, която точно се опитвала да изгради отново и живота, и тв кариерата си. Наскоро тя написа и книга за това как се преодолява любовната раздяла.

Вихра Петрова: Не съжалявам за нищо едно влюбване и разочарование!

Чрез нея бившата тв водеща прави смели опити отново да влезе в полезрението на хората, а защо не и да се върне пак в ефир., където всъщност гастролира в момента, за да презентира първата си книга.

Любопитна подробност е, че единствената телевизия, от която Вихра все още не е получила покана да гостува, това е bTV, където в момента се изявява и бившият й съпруг. Явно двамата не могат да пребивават не само под един и същи покрив, но и по едни и същи тв коридори.
Въпреки тежката си болест, режисьорът Милан Кузов до последно е ходел на работа, а именно в държавната медия Вихра Петрова е имала най-много участия след раздялата си с продуцента Иван Христов.