Няма нищо по-хубаво от аромата на току-що приготвения сладкиш с ябълки и канела. След щрудела с готови кори, той е най-предпочитан за похапване за закуска.

Tialoto.bg представя една много лесна и икономична рецепта.

Необходими продукти:
- 3 големи ябълки
- 2 яйца
- 1 ч. ч. захар
- половин бакпулвер (15-20 г)
- 2 чаени чаши брашно
- 125 мл олио
- 1 пакетче ванилия
- половин чаена лъжица канела
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:

Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбивате ги с телена бъркалка или миксер, след което добавяте захарта и продължавате.
Към сладката яйчена смес добавяте олиото и отново разбърквате.

Шеф готвачи разкриха тайната на перфектното картофено пюре

Измивате и изчиствате ябълките, след което ги настъргвате на най-едрата част на рендето.

Следващата стъпка е да объркате отделно брашното (пресято предварително) с бакпулвера, ванилията и канелата. После постепенно добавяте към яйцата, като бъркате енергично с миксера.

Накрая добавяте настърганите ябълки и парченцата орехи към тестото, като разбърквате с лъжица или шпатула.

Сместа се изсипва в добре намазана с олио форма за кекс. Ако желаете може да поръсите и малко брашно, за да сте сигурни, че ще се отлепи след изпичане. Пече се на добре загрята фурна, на 170 градуса, като след около 30 минути е готов.

За да проверите дали кексът с ябълки и орехи е добре изпечен, боднете клечка за зъби в него. Ако след изваждането ѝ по нея няма тесто, то вече може да изключвате фурната.
По желание може да го поръсите с малко пудра захар или да го гарнирате с любимия ви плодов чай.