Пригответе една от вечните рецепти на българската кухня - бистър и много ароматен бульон с вкусни зеленчуци и сочно телешко месо.

Свекърва ми разкри тайната на перфектните тиквички, вкъщи хапваме само от тях

Необходими продукти:

1 кг телешки джолан
1 глава кромид лук
2-3 моркова
150 г целина
400 г картофи
4-5 бр. черен пипер на зърна
2 бр. дафинов лист

магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Поставете месото в студена вода, кипнете го и прецедете бульона от пяната. Добавете сол, моркови, целина, лук (можете да ги нарежете на ситно, а можете и да ги сложите цели, за да пуснат вкус в бульона, без да ги използвате при сервирането после). Когато месото омекне, добавете нарязаните на едри парчета картофи и дафиновия лист. След като отстраните от котлона, добавете лъжица масло, черен пипер. При сервиране подправете със сок от изцеден лимон и поръсете със ситно нарязан магданоз.