Дизайнерът Евгения Борисова се доказа с годините със своето внимание към детайла, качеството и разпознаваем стил на моделите си. Неслучайно бе отличена и с приз “Най-добър дизайнер” в категория Висша мода на първите Code Fashion Awards през изминалата година.Дрехите ѝ покоряват както модните подиуми, така и сърцата на жените, които ги носят. С изключително лично обръщение Евгения Борисова публикува снимки във facebook на свой модел рокля. Към него бяха добавени и снимки на модел с подобна стилистика с етикет Ralph Lauren, облечен от Lady Gaga.


Евгения обърна внимание на факта, че у нас талантливите дизайнери не са малко, но “сме твърде незначителни, за да ни забележат на световната сцена от тук”. Именно пред тази трудност са изправени и тя и нейни колеги, които вървят в крак с модни тенденции, а дори и ги изпреварват, но инвестициите в модели висша мода са твърде недостъпни у нас.

“Обичам работата си и ако зависеше от мен в един друг живот можех да съм посветена само на нея, а личният ми свят да е объркан и отдаден само на модата. Често хората на изкуството са неразбрани, раними, странни, но със сигурност са ярки.

Какво е дизайнерът без артистите и хората от сцената, които дават душа на това, което той създава. Какво е артистът без добрия дизайнер и стилист за да му придаде нужния блясък?

В България правим понякога добри модели и визии, но сме твърде незначителни да ни забележат на световната сцена от тук. Това е и причината хора като мен да нямат сили да инвестират вече в нови и неразбрани модели, а да остават все по-често в зоната на комфорта, защото в България върви бързото и евтиното. Жените се страхуват от собствен стил и подражават на съмнителни модни икони плод на медиите или се доверяват на доказани брандове.

Благодаря за доверието на хора с възможности, които виждат добрата идея преди всички други. Преди да е излязла световна знаменитост като Lady Gaga пред обективите на журналистите с модел на доказан моден бранд като Ralph Lauren”

 

От Code Fashion поздравяват Евгения Борисова за безспорния талант и страстта, с която твори. Нека продължава да го прави, защото няма как да не бъде забелязана и оценена!