Откриваме тайните на прането на дрехи, с които работниците в пералното от хотелите си служат, за да получат безупречно пране.

Най-добре е да напълните пералнята до 80%. Ако сложите по-голямо количество дрехи, няма да се изперат добре. 

За да се дезинфекцират и да се премахне мръсотията, температурата на водата трябва да бъде от 40 до 60 градуса.

Измиването със студена вода не може да унищожи бактериите от чаршафите и хавлиите, а топлата вода ги уврежда.

Вместо омекотител, служителите в хотелите използват оцет. По време на изплакването добавете 100 милилитра оцет, за да запазите дрехите меки и да избегнете следи от препарати.

Експертите съветват, че ако е възможно, дрехите трябва да бъдат изсушени на открито, под слънцето. 

За да удължите живота на вашата пералня, пускайте я няколко пъти в годината на 90 градуса, празна с добавянето на оцет и лимон и ще бъде като нова.