От обемната кремава рокля, която принцеса Даяна носеше на сватбата си с принц Чарлз до прочутите тоалети на британската кралица Елизабет Втора - изложба в Лондон показва произведенията на любимите дизайнери на британското кралско семейство.

Сватбеният тоалет на Даяна, украсен с перли, пайети и винтидж дантела, е в центъра на изложбата, която отваря врати от четвъртък в двореца Кенсингтън, където живееше покойната вече принцеса. 

Той е изложен по начин, който да позволи да се покаже 7,62-метровият му шлейф, който най-дългият такъв, използван някога за кралска сватба.

Когато бъдещата принцеса ги потърсила, дизайнерите Елизабет и Дейвид Еманюел, които тепърва започват да стават известни, веднага разбрали, че „това е един от онези странни моменти, в които разбираш, че животът ти занапред вече няма да е същият“, казват те във видео, което е част от изложбата.

Шлейфът на Даяна се намачква, когато тя слиза от каляската пред катедралата „Сейнт Пол“ през 1981 г. За щастие стилистите са наблизо и го оправят веднага.

„Това е доказателство, че всичко може да се предвиди, но на сватбата на Даяна все ще се случи нещо“, каза кураторът на изложбата Матю Стори, който си спомня, че „роклята беше много голяма за толкова малка каляска“.

Той (и изложбата) направиха още интересни разкрития за покойната принцеса, сватбената й рокля и модния й стил.

Но какви са те ще научите на jenata.blitz.bg