Издателство The Folio Society пусна нова версия на „ Кама Сутра”. Илюстрациите в книгата за възрастни за първи път показват женския поглед върху удоволствието от секса, пише „Дейли мейл”.
„Женската” „Кама Сутра” е излязла в ограничен тираж от 750 копия. Изданието е създадено специално за младата аудитория  и за първи път илюстрациите към него са дело на дама – художничката Викто Нгай от Лос Анджелис.Американката е искала да направи съвременната „Кама Сутра” малко по-елегантна и да накара читателите да се замислят над въпросите за сексуалността.  


„Изучавайки илюстрациите си сега, мисля, че подсъзнателно съм рисувала от женската гледна точка. Например, много от картините са нарисувани така, че да накарат читателя да се постави на мястото на жената, докато текстът, както обикновено, отразява патриархалното отношение на своето време”, разказва Нгай.


Тя добавя, че целта й е била да съхрани еротичната страна на книгата, внасяйки към нея и малко елегантност.Древният индийски трактат „Кама Сутра” е написан около III-IV век. За неин автор е смятан Ватсаяна Маланага.
 


Превод: БЛИЦ