Миенето на прозорци не е от най-приятните занимания и всяка домакиня ще се съгласи с това. Лично за себе си мога да кажа, че това е най-противното нещо на света.

И не защото съм мързелива или обичам да живея в мизерия. Просто не издържам тази монотонна работа, страх ме е да не падна от високо и не на последно място - не обичам да върша неща, които не дават резултат!

Ако трябва да бъда честна, винаги съм миела прозорците два пъти в годината - през пролетта и в края на есента. И отдавна съм изгубила надежда, че мога да се радвам на чисти прозорци през цялата година, затова просто се старая да поддържам някаква чистота. 

Истинско спасение: Направете тези трикчета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

Наскоро обаче говорих с приятелка и някак си разговорът стигна и до омразните прозорци. Реших да й се оплача, че скоро пак ще ми се наложи да ги мия. А тя изненадващо започна да се смее.

"Аз имам една рецепта, която използвам отдавна. Благодарение на нея отдавна не се мъча. Веднъж годишно ги покривам със защитен разтвор и си свиркам. Прозорците винаги блестят. Освен това не полепва никакъв прах и мръсотия", каза ми тя. 

Какви тайни съставки влизат във вълшебния й разтвор, с който прозорците са искрящо чисти през цялата година, вижте в jenata.blitz.bg.