Истинската любов е силата, която определя живота ни. Дори да е трагична, тя не умира и остава в сърцето ни завинаги. Доказателство за това е историята на Пеги, която обичала съпруга си и му останала вярна цял живот, въпреки че не знаела защо я е изоставил. 

Младата жена срещнала мъжа си Били през 1943 година. Двамата се оженили бързо.

Били бил пилот и младата съпруга имала само шест кратки седмици, за да се наслади на брака си. След това Били се върнал на служба.

Били заминал, а тя го чакала. Накрая получила така желаното писмо от Франция. Били й пишел, че се връща. Писмото било с дата 8 юли 1944 г. Най-накрая! Тя нямала търпение да види мъжа си след дългата раздяла. Но Били не се върнал.

Майка разбра какви ги е вършил синът й седмица преди сватбата и отмени церемонията

След няколко седмици младата жена получила още едно писмо от Франция. Този път обаче то не било от мъжа й, а от военния щаб. В него й съобщавали, че Били изчезнал по време на изпълнение на военна мисия на 7 юли 1944 г.

Пеги не можела и не искала да повярва на написаното. Датата, на която той изчезнал, била с ден по-рано от датата на писмото, в което й казвал, че се връща у дома. Няма как да е изчезнал и да й е написал писмо. 

Тя позволи на приятелка да пробва булото й, а в деня на сватбата се случи най-страшното

Тя си представяла, че може би той е ранен, че е загубил е паметта си, а в най-лошия случай - че не иска да се върне при нея и сега живее някъде във Франция. Тя дори била склонна да подозира, че Били се е върнал в Америка и се е скрил от нея.

Минавали години, а Били не се връщал и не показвал признаци на живот. А Пеги продължавала да чака. 

68 години след мистериозното му изчезване тя най-накрая узнала истината. Какво се е случило със съпруга й, четете в jenata.blitz.bg.