Скандалната плеймейтка Златка Райкова изчезна от медийния свят, а бяхме свикнали да я виждаме постоянно по светски партита и в шумни дискотеки. Оказа се, че неин фокус сега е кариерата – красавицата иска да успее в сериозно начинание. Ние обаче надникваме в детството й, където обикновено са скрити всички причини за поведението или очакванията ни за живота изобщо.
Променя се драстично след раздялата на родителите си

В началото на своя пубертет, едва 14-годишна, Златка трябвало да преживее шок в семейството – родителите й решили да се разделят и баща й си тръгнал. Тогава още бъдещата плеймейтка живеела с тях в родния Пазарджик. Десетките увещания на близки и роднини да не се стига до раздяла, дори и в името на малката Златка, не пожънали успех. „Е, тя вече е голяма”, отвърнали родителите й. Ученичката обаче изживяла тежко раздялата на майка си и баща си.

„Той избра да отиде да живее в чужбина. С мама останахме само двете у дома и реално тя ме отгледа. Но когато в едно семейство я няма силната мъжка ръка, нещата обикновено често излизат от контрол”, спомня си след години изкусителката. Според мнозина именно решението на баща й я подтикнало да поеме в грешната посока, защото майка й се славела като много строг родител. Стремяла се дъщеря й да движи с правилните хора, но моделката обичала да живее по ръба на бръснача. Обичала вниманието и предизвикателствата. Златка постепенно променила и ценностите си. Събрала се с лоши момчета и така й тръгнала славата на мъжемелачка и съблазнителка.

Свидетел по дело за трафик на жени

Всъщност се оказва, че Златка Райкова дружи от малка с криминално проявени. Била е дори част от дело срещу пазарджишкия гангстер Васил Телбизов – Черногореца, обвинен за сводничество, трафик на жени, пране на пари и три убийства. Плеймейтката била сред основните свидетели в защита на бандита в съдебната зала, издават близки до нея.
Васил Телбизов ръководел мащабна мрежа за проститутки във Франция, която включвала 200 труженички на платената любов. Гангстерът, който до този момент е осъждан само за сводничество, бил обвиняем и за препирането на над 10 млн.евро. Българските власти го арестуват след сигнал на френските им колеги, които дори осигуряват свидетелските показания на десетки момичета, държани насила в плен и принуждавани да се продават от бабаитите на Телбизов.

Докато е в затвора, срещу пазарджишкия бандит се повдигат нови обвинения. Той е уличен в опит да организира убийството на трима души, свързани с делата срещу него – следователя Георги Грозданов, прокурор Попова и бившия си защитник Лука Бельов. Къде обаче в цялата тази тъмна история се вписва плеймейтката Златка Райкова? Красавицата се запознава с Васил Телбизов още като ученичка в родния Пазарджик.

В нощта на ареста на Телбизов, сводникът купонясва в столична дискотека в компанията на Златка Райкова. При спецакцията е задържана и фаталната плеймейтка. В джоба на Черногореца са открити 17 000 евро, за които Златка твърди, че са нейни. Дала му крупната сума, за да й купи скъп автомобил, тъй като тя нищо не разбирала от коли. След като вкарали в затвора Телбизов, плеймейтката често е забелязвана да му ходи на свиждане.

Съблазнявала женени, за да стане известна

Когато участваше в „Островът на изкушението”, Златка успя да изкуши един от „островитяните” с „най-слаби ангели”. След това спечели и титлата „Мис Плеймейт”. Първите си стъпки в света на опасните мъже пък направила заедно с дясната ръка на мафиотския бос Стефан Бонев – Павел. Период, който обаче се оказва доста труден за нея. И до днес се носят легенди за отношението на Павел към плеймейтката. Когато правела нещо нередно според него, бизнесменът я държал заключена цяла нощ в джипа си.


Моделката най-после открила човек, който да я подкрепя

Според една клюка даже веднъж Златка се сбила с жената на бизнесмена Емилия в известна чалготека на морето – станало така, че двете се засекли на едно и също място.
Това обаче не е единственият бой, в който е замесена изкусителката. Вторият е с участието на фолк идола Азис. След като той избутал Златка с думите: „Пази се, ма, селянко”, си разменили по един шамар, Златка се разпищяла, след което се намесила охраната на Азо, както и тази на Златка – и станало меле. Преди време пък непознато момиче разказа пред медиите как Златка Райкова буквално я накарала да й лиже подметките. Заради това, че преди това я погледнало накриво в столично заведение. Моделката се вбесила и реагирала ужасно.
„Гардовете й се стекоха към мен и ме свлякоха на пода. След като паднах, тя протегна крака си към главата ми и аз, умряла от страх и в този момент въобще не мислеща за достойнството си, почистих с език прашните й обувки, чувайки крясъците й: „Лижи бе, с език!”. Бях принудена да излижа не само токчетата на обувките, но и подметките”, добавя още с ужас унизеното момиче.

Плаши се от бедността

Като малка красавицата все се страхувала да не остане без пари, защото семейството й не било кой знае колко заможно, а изкусителката разчитала само на себе си. Разделила се и с приятеля си Георги, на когото обаче това изобщо не се понравило. Няколко седмици след това той едва не скочил да я бие след зверски скандал. Това бил и последният им момент – след тази караница бившата моделка си събрала багажа и избягала. Близки до нея обаче издават, че не толкова избухливостта на Георги е причина Златка да си тръгне, колкото факта, че той има според нея един сериозен „недостатък” – бил беден. „Златка се залюби с момчето, когато то нямаше и пукната стотинка. Тогава тя го возеше в скъпарския си джип, плащаше му сметките и му купуваше маркови дрешки”, споделят нейни познати. Красавицата приемала факта, че е с беден мъж не като недостатък, а като предимство, с което може да докаже, че не е меркантилна, както до онзи момент я обвинявали. След като поспечелил някой лев обаче, Жоро започнал да се заглежда и в други хубавици, които му се лепели като мухи на мед. Това вбесило Златка и скандалите помежду им зачестили. При всеки удобен случай тя му припомняла, че й дължи популярността си, и че, едва ли не, му е дала хляба в ръцете. В резултат на всичко това, пазарджиклийката се зарекла пред приятелки, че няма да погледне мъж, който няма поне 1 милион зад гърба си – защото така ще си гарантира гадже без комплекси, което нямало да се сваля с други само за да докаже колко е значим.
Както често се случва обаче, животът си прави смели закачки. И днес Златка Райкова е отново в обятията на Георги. Плеймейтката дори получила подарък – нов бюст, за който се похвали първо пред репортер на „ШОУ” преди няколко седмици. Но вече стои далеч от шума на шоубизнеса и скандалите в него, превърнала се е в работещо момиче с принципи.

 

Парите я правели нещастна

Мистичен е списъкът със завоеватели на Златка Райкова. Тя е спрягана за приятелка на пазарджишкото лошо момче Васил Телбизов, на Благой Иванов – Багата, довереника на Стефан Бонев – Сако, Павел и редица други известни имена. До един момент, когато Златка решила да приключи този етап от живота си, в който любовта е винаги на ръба на закона. Днес тя е щастливо обвързана с ММА боеца Георги Валентинов. И както сама признава, не живее под непрекъснат страх и стрес, че всеки миг отнякъде ще „цъфнат” баретите. „Осъзнах, че парите не са най-важното. Случвало ми се е да влизам в скъпата ми кола и да плача, без да се чувствам щастлива. Сега не карам много скъпа кола, но съм щастлива”, откровена е плеймейтката.


Подготви Костадин КОСТОВ