Американският физик и теоретик д-р Мичио Каку прави опит да надникне в бъдещето, за да разбере какво ни очаква в технологично отношение. След дискусии с повече от 300 от най-добрите учени в света, той съставя списък с някои от нещата, за които е добре да бъдем подготвени в бъдеще, пише vesti.bg.
Компютрите ще изчезнат
Според закона на Мур, компютърната мощност се удвоява на всеки 18 месеца. Това означава, че до 10-12 г. чиповете ще струват едно пени, колкото и парче хартия. Компютрите, познати ни днес, ще изчезнат, ще бъдат никъде и навсякъде, вездесъщи, но скрити, също като електричеството и течащата вода.

Разширената реалност ще бъде всекидневие
Сцените от "Матрицата" няма да бъдат само във филмите. Ако интернет бъде достъпен чрез контактни лещи, биографии ще се появяват до лицата на хората, с които се разминаваме; ще виждаме субтитри, ако говорят на чужд език.
Тези лещи ще направят революция в живота и работата на актьори, политици, хирурзи, туристи, войници и астронавти само с едно мигване на окото.

Роботите ще бъдат нещо обичайно
Изкуственият интелект бавно навлиза във всекидневието. „Робо-лекар“ или „робо-адвокат“, анимирани лекари или адвокати, скоро ще дават професионални съвети. Ще има коли без шофьор, управлявани чрез GPS и радар. „Пътни инциденти“ и „задръствания“ ще станат архаизми.

Капитализмът ще бъде усъвършенстван
Ние сме по пътя към "перфектния капитализъм", когато законите за търсенето и предлагането станат точни, всеки ще знае всичко за даден продукт, услуга или клиент. Ще знаем точно къде търсенето и предлагането се срещат, което ще направи пазарите много по-ефективни.

Остарелите части на тялото ще бъдат заменяни
Засегнатите от болест или остарели части на тялото ще бъдат заменяни, също като автомобилни части. Учените ще създават органи от нашите собствени клетки. Изразът "отхвърляне на орган" ще бъде отживелица.

Вижте и останалите промени, които ни очакват във видеото.