Kолкото и травмиращо въздействие да има изневярата, тя се оказва обичайно явление във Великобритания през изминалата година, пише в. "Дейли стар". Според статистиката забежките са се увеличили, като повече от една трета сред брачните партньори си слагат редовно рога.

Цели 45 процента от мъжете и 22 процента от жените не крият, че са кръшкали на настоящите си половинки. А според специалистите изневярата може да се случи във всеки един момент в дадена връзка. Скорошно изследване обаче установи, че е най-вероятно хората да потърсят извънбрачно удоволствие на втората година след сватбата.

Най-често жителите на Острова имат афери с колеги, вероятно не им остава време от работа за други контакти. Приблизително 36 процента от представителите и на двата пола признават, че са "мачкали чаршафите" с някого от службата. Други 35 процента казват, че са изневерявали по време на бизнес пътуване.

Не е малък броят на британците, които не крият, че са се отдавали на интимни страсти с роднини по сватовство - 17 процента. Друго проучване по темата заключава, че кръшкачът винаги си остава такъв и вероятността отново да изневери се равнява на 350 процента.

Рецепта за това защо хората изневеряват, няма, но на базата на редица проучвания, може да се обобщи, че мъжете най-често го правят за удоволствие, а жените - поради липса на внимание. Отмъщението също се откроява като мотив за хвърляне в чужди обятия, като по-често до този вариант него прибягват жените - 14 процента срещу 9 процента мъже.