3-годишно момче беше намерено живо и здраво, след като прекарало два дни само в гора в Северна Каролина. То разказало, че през това време било в компанията на „приятелски настроена“ мечка, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Кейси Лин Хатауей е намерен в добро състояние в четвъртък, след като изчезнал от задния двор на баба си два дни по-рано. За него било организирано мащабно търсене в окръг Крейвън. 
 

Момченцето, което се възстановява в болница, разказало на полицията и на родителите си, че два дни обикаляло из гората с мечка.
 
„Кейси е здрав, усмихва се и говори. Казва, че е мотаел с мечка два дни. Господ му е изпратил приятел да го пази“, написа във Фейсбук лелята на момченцето. Разказа му за мечката потвърди и шерифът на окръга.
 
Докато детето се размотавало с мечката, над 600 доброволци, агенти на ФБР, щатски полицаи и шофьори претърсвали горите на Източна Северна Каролина.

 
В четвъртък хора, които го търсили, чули плач в гората и намерили детето заклещено в трънливи храсти само на четвърт миля от мястото, където е бил видян за последно. Момченцето плачело за майка си. То било намерено от капитан Шейн Грайър, който го освободил от храстите и го извел от гората.
 
Кейси бил мокър, бил измръзнал и имал драскотини, но нямал тежки наранявания. Издирващите били много притеснени, защото през нощта температурите били много ниски и детето можело да замръзне.
 

„Той ни каза, че най-добрият му приятел мечката била с него, за да го пази“ разказва бабата.
 
Черните мечки са в изобилие в Северна Каролина и по принцип  не са агресивни към хората. Въпреки това не става ясно дали тази, която се е сприятелила с Кейси, е истинска или въображаема, подчертава „Индипендънт“.


Превод и редакция: БЛИЦ