След интервю за работа винаги си задаваме въпроса „Как мина?“ или „Дали ще получа позицията“. Дори приятелите и роднините ви може да ви задават този въпрос, а вие отвръщате кратко „Ще чакам да ми се обадят“.

Предлагаме ви няколко подсказки, че сте се представили отлично и работата е ваша.

1. Интервюиращият е попитал за очакваното заплащане и е обсъдил темата детайлно  

Ако интервюиращият не само ви пита какво заплащане очаквате, но и ви разяснява различните бонусни системи, възможностите за повишение и т.н., то той има намерение да ви наеме на работа.

2. Интервюиращият обсъжда с вас процеса на наемане

Обикновено хората от Човешки ресурси уведомяват кандидатите, които искат да наемат на работата, за следващите стъпки по наемането. По този начин те задържат интереса за позицията. Ако бъдете информирани детайлно за следващия етап, то определено сте се справили добре на интервюто.

3. Интервюиращият е споделил за офис културата

Дискутирането на тази тема е добър знак за вас. Интервюиращият иска да ви запознае с начина на работа и обстановката в офиса. Той иска да знаете какъв живот ви очаква, започвайки работа при него.
 

4. Интервюиращият е попитал кога можете да постъпите на работа

Задаването на този въпрос е обвързано с планирането на процеса по наемане. Всеки кандидат може да заяви различно време, поради това интервюиращият трябва да знае точно при вас как стоят нещата.

5. Интервюиращият е споменал, че сте одобрени

Какъв по-добър сигнал от този, директно да ви бъде казано, че сте одобрени за позицията. В наши дни все повече работодатели искат да изграждат прозрачни отношения със служителите възможно най-бързо.Източник: Profit.bg.