Всяка зодия си има свои тъмни страни. Импулсивност, необмислени думи, прекъсване и желание за надмощие над другите са само част от лошите черти на различните зодии. За да работим по усъвършенстването си е добре първо да опознаем всяка наша лоша черта и да я променим. Така ще общуваме по-лесно и здравословно с останалите.

Кои са 5-те най-лоши черти на всяка зодия?

Овен

Ругаене: Овните могат да ругаят и псуват винаги, дори когато не се налага. Това е част от личността им. Те са много експресивни и комуникацията с премереност и такт често им убягва. За тях това не е никакъв проблем. Би могло да е за околните.

Действат без да мислят: Овните са импулсивни натури. Затова често реагират преди да са обмислили ситуацията. След това често съжаляват както за действията, така и за думите си.

Прекъсват: Овенът има особен талант да се изказва, когато друг говори. Някак винаги им идва нещо наум, когато друг говори в момента. Чувстват се длъжни да изкажат каквото имат да казват и това дразни околните.

Мятат косата си: Повечето Овни имат природно красиви коси. Те го знаят и обичат да го подчертават. Често мятането и пипането на косата се превръща в нещо като нервен тик за тях.

Пият прекалено много кафе: Няма нищо лошо в кафето, стига да е в малки количества. Овните като огнени натури обожават кафето, а то ги разпалва още повече. Овни, щадете повече здравето си.

Телец

Казват „не“ моментално: Лоша черта в характера на Телците е, че често отричат всичко и всички преди да са помислили.

Хвърлят много пари за пазар: Разточителството на Телците е една от най-честите причини за проблеми във връзките им.

Страхуват се от промените: Телецът обича домашния уют и сигурността. Не обича никакви промени вкъщи, размествания и нови цветове. Харесва комфортната си зона на работа и не се стреми към нови изяви. Това му пречи в много отношения.

Понякога са много сурови: Телците често изглеждат сякаш нямат сърце. Това, разбира се, не е вярно, но трудно показват емоциите си. Тази черта от характера се тълкува като лоша от много хора.

Скърцат със зъби: Един вреден, но несъзнателен навик показва тяхната нервност и несигурност в много случаи. Това е скърцането със зъби и стискането на челюстта.

Близнаци

Клюкарстват: Близнаците са царе на клюките, но винаги намират начин да го направят сякаш изобщо, ама изобщо не са клюкари. Винаги обаче имат добра и интересна история за своите близки, приятели, колеги и намират начин да я вметнат в друг разговор.

Вманиачено гледат телефона си: Близнаците бързо се отегчават, затова имат нужда постоянно да гледат какво правят другите в социалните мрежи.

Разсеяни са: Всички се разсейват, но Близнаците най-вече. Обърнете внимание – опитайте да им разкажете нещо, свързано с вас. Ще забележите, че Близнакът веднага започва да гледа встрани и да блуждае. Ако разговорът не го засяга пряко, изобщо не се интересува от него. Това кара хората да се отдръпват.

Лесно се отегчават: Споменахме тяхната бърза загуба на интерес към всичко. Често това им пречи в социалния и интимния живот.

Разпилени са: Някои хора смятат разхвърляността за недостатък, други се радват на този свой навик да трупат разни вещи където им падне. Често и работните места на Близнаците са разхвърляни. Не се притеснявайте, Близнаци, според редица изследвания това е белег на креативност.
 

Четете в рубриката ни ХОРОСКОПИ всякакви предсказания и пророчества.Рак

Гледат прекалено много телевизия: Раците са сред най-редовните потребители на телевизия и платени интернет платформи.

Оплакват се: Една характерна лоша черта на раците е, че винаги намират за какво да мрънкат и да недоволстват. Често това е много досадно за близките и колегите им. Черногледи са.

Екстремно взискателни са: Раците искат да дърпат конците на всичко и всички. Те са прецизни до болка, а това често влудява хората около тях. Имат категорично мнение по всички въпроси и могат да спорят в негова защита до откат.
Свръхчувствителни са: Това не е непременно лош навик, но в много случаи вреди. Когато човек е прекалено чувствителен се наранява от дреболии. Раци, приемете, че хората са си такива и продължавайте нататък. Не страдайте излишно.

Вманиачени са по чистенето и подредбата: Ракът може да ви изкара от кожата ви, защото непрекъснато намира нещо за чистене, пране, подреждане. Ако си позволите да изцапате вкъщи или на работното му място, лошо ви се пише.

Лъв

Страхуват се от промените: Въпреки че Лъвовете изглеждат безстрашни царе на човешката джунгла, те носят ранима душевност. Ето защо много често се плашат от промените, те ги карат да се чувстват несигурни.

Прекалено споделяне в онлайн пространството: Много Лъвове прекаляват с личното споделяне, с което дразнят приятелите си в социалните мрежи.

Чувстват се несигурни: Плахостта е типична за Лъвовете, особено ако плуват в непознати води.

Приемат всичко прекалено лично: Лъвовете са чувствителни. Те приемат дори ироничните и хапливи шеги твърде лично и се обиждат.

Трудно вземат решения: Лъвовете се нуждаят от дълго мислене и чудене преди да вземат решение, дори да не се отнася за нещо важно. Ако обаче е важен момент от живота им, лъвската им смелост изчезва.

Дева

Предлагат непоискани съвети: Девите са прецизни личности, подредени и осмислили всяко свое действие. За всичко имат обяснение и държат да го споделят на всяка цена. Девите имат неприятната за околните склонност да натякват съветите си, смятайки, че са единствено прави.

Притесняват се за всичко: Като перфекционисти в изчислението на риска, Девите са сред най-тревожните зодиакални знаци. Притесняват се за всичко, над което нямат пряк контрол.

Отлагат: Нерешителни са и протакат поемането на важни стъпки в живота.

Негативно говорене: Отново заради тенденцията към перфекционизъм, Девите са склонни да са доста негативни и мнителни по отношение на свои и чужди действия и мисли. Обикновено са доста черногледи.

Издребняват: Девите са способни да извадят хиляди аргументи, с които да докажат на опонента си, че не е прав, а те имат право. Дори да не са убедени в своята правота правят всичко възможно да оборят и убедят в противното човека, с когото спорят. Това важи особено за неща, които другите хора правят по различен начин. Девите смятат, че единствено те го правят както трябва.

Везни

Стиснати са: Везните винаги пресмятат всичко до последната стотинка. Склонни са да дават по-малко от другите, особено ако се плаща сметката в заведение, но само и само да не се минат. Не обичат да дават пари назаем. Ако случайно дадат, ще преследват онзи, на когото са дали още на следващия ден.

Не помнят имена: Това обижда околните. Смятат Везните за пренебрежителни.

Влюбват се прекалено бързо: Везните имат лошия навик да хлътват необмислено. В любовта действат импулсивно, заради което често съжаляват. Способни са дори да сключат брак без много да се замислят.

Общуват незадълбочено: Когато обаче се отнася до приятелства или правене на услуги, Везните действат с половин сърце. Никога не се разкриват напълно, а обичат да разпитват за другите.

Ласкатели са: Често хората приемат Везните като лицемери заради любезностите и ласкателствата, с които са способни да засипят някого.

Скорпион

Обсебват се лесно: Скорпионите се обсебват от всичко, което в даден момент ги погълне. Също така обсебват други хора – приятели, партньори, колеги. Когато набележат някого и решат, че този човек си струва, се лепват за него и поглъщат цялото му време и лично пространство.

Контролиращи са: Опитайте се да кажете на Скорпион какво да прави – ще си навлечете гнева му. Той обича да диктува всичко в живота си, в живота на близките си, интимните си партньори, приятелите си.

Страхуват се от провал: Скорпионите са идеалисти и перфекционисти. Често не правят решителни крачки напред, защото се страхуват да се провалят. Това им пречи в израстването и усъвършенстването.

Потайни са: Ако Скорпионът не желае да сподели, никой не е в състояние да изкопчи какво му е.

Имат твърди високи очаквания: Това често ги води до отчаяние след провал.

Стрелец

Хазартен тип са: Представителите на зодия Стрелец са най-склонни да залитат по хазарта или друг вид пристрастеност.

Казват неща, които не мислят: Стрелците са избухливи. Те могат да ви засипят с хиляди ужасни неща, които всъщност не мислят.

Прекаляват с работата: Семействата и близките на повечето Стрелци страдат от тяхната вечна липса вкъщи заради работата.

Не спазват обещанията си: Заради този много лош навик Стрелците губят доверието на приятелите и интимните си партньори.

Изключително нетърпеливи са: Стрелците обикновено са креативни хора с големи идеи. Те нямат търпение да ги осъществят и когато успехът се забави, те страдат прекалено заради високите си очаквания.

Козирог

Прекалено затворени са: Хората, които общуват с представители на зодия Козирог имат чувството, че изобщо не ги познават. Козирозите са една от най-самовглъбените зодии, криещи всичките си съкровени мисли и тайни в себе си. Те са перфектни в планирането и решаването на проблеми (както своите, така и на другите), но трябва да се научат да оставят животът да тече сам. Не можете да контролирате всичко, Козирози!

Критикуват себе си непрекъснато: Една от най-често страдащите от депресия зодии е Козирогът. Той изглежда сякаш е направен от камък за другите, но крие сурова самокритичност, която го изяжда отвътре. Никога, ама никога не е напълно доволен от себе си.

Взимат работата прекалено лично: Козирозите са упорити същества. Те не знаят умора, когато нещото, с което се занимават си струва. Знаят кога да хабят усилията си и намерят ли такова нещо са готови да прокопаят земята, за да го свършат. Близките им страдат от това, защото Козирозите са погълнати от работата.

Вечно се страхуват от най-лошото: Козирогът е черноглед. Той мисли първо за най-лошото, а чак след това за всичко останало.

Пият прекалено много кафе: Козирозите са сред най-ревностните почитатели на кафето. Склонни са да злоупотребяват и да неглижират здравето си.

Водолей

Обсебени са от новините и новостите: Ако искате да разберете някоя клюка в офиса или нещо ново, което се е случило където и да е по света – питайте някой Водолей. Те имат особен талант да прихващат като със сателит новините.

Играят на игри, гледат телевизия: Водолеите могат да изгубят цели часове в игри и гледане на телевизия или филми. Правят го неусетно, защото просто могат да потънат в други светове. Това често дразни техните близки, защото се чувстват пренебрегнати.

Прекарват прекалено много време онлайн: Водолеите са модерни натури. Те обичат новостите и интернет е тяхното любимо пространство. Там също често се изгубват.

Стоят до късно: Повечето Водолеи са нощни птици. Те могат да останат будни почти до сутринта, ако нещо интересно привлече вниманието им. Така вредят на здравето си без да осъзнават.

Разпилени са в действията и мислите си: Водолеите имат поне 5 различни разговора или сценария в главата си, когато общуват с някого. Ето защо могат да изпадат в конфузни ситуации, звучейки нелогични понякога за своите събеседници. Често не помнят какво някой им е споделил.

Риби

Мечтатели са: Рибите могат да гледат през прозореца и да си мечтаят за нещо, докато са с отворени очи. Те сякаш сънуват наяве. Често тези магически представи за света, които имат, им пречат. Лесно се разочароват от реалността.

Харчат много: Рибите действат идеалистично по отношение на парите си и често се изгубват в сметките. Купуват безконтролно, а след това искат заеми.

Пият много: Няма нищо лошо да си пийне човек едно питие на вечеря. Често обаче Рибите са ненаситни и посягат по-често към алкохола.

Затворени са към хората: Рибите трудно дават сърцето си. Човек се чувства като на изпит, когато общува с тях – сякаш не покрива докрай техните изисквания. Рибите имат трудности с даването на обещания и пълното отдаване на хората, независимо дали са приятели или интимни партньори.

Отлагат дълго: Рибите се затрудняват да вземат решение и да действат. Те знаят какво трябва да направят. Наясно са с рисковете и нещата, които искат да им се случат, но просто не действат, а чакат нещата сами да се случат.

Източник: az-jenata.bg