Пътешестването е свързано с преживяването на приятни нови емоции. Независимо дали опитвате местнта кухня или се катерите из планините, пътуването е страхотен начин да излезете от комфортната си зона и да се вдъхновите. Днес ще ви дадем няколко идеи в този дух.


1. Посетете Октоберфест в ГерманияЗа 3 седмици през септември хиляди хора се стичат към Мюнхен за едно от най-мащабните празненства. Октоберфест не е само бира и наденички. Там ще може да усетите местната атмосфера, да слушате музика на живо и да завържете нови приятелства.

2. Поплувайте в горещите извори на ИсландияПисали сме неведнъж за Синята лагуна. Това не е случайно. Опитайте се възможно най-скоро да организирате пътуване до Исландия, за да се потопите в горещите извори.

Планирайте пътуването между август и април – тогава е най-голям шансът да видите Северното сияние.

3. Тръгнете по маршрут 66

Той е създаден през 20-те години на 20-ти век. Култов път, който свързва Чикаго с Лос Анджелис и заършва в Санта Моника до ръба на Тихия океан.

4. Отседнете в бунгало над водатаАко търсите уникално преживяване, наемете бунгало, което се носи по водната повърхност. Няма друго усещане, подобно на това. Заслужава си да опитате.

5. Отидете в Мачу Пикчу в ПеруНа върха на планината Мачу Пикчу ще откриете руините на цитадела на инките. Вярва се, че тя е построена през средата на 15 в. Била е дом на император на инките. Не подценявайте Перу като дестинация, която ще ви вдъхнови за цял живот.

6. Пейте на фестивала в Гластънбъри

Фестивалът се провежда всяка година в Англия през юни. Гостуват най-различни музикални звезди. Предлага съчетание от пет дни любима музика, уникална храна и арт инсталации.

7. Посетете фестивала на балоните с горещ въздухВсяка есен в Ню Мексико се организира фестивал на балоните с горещ въздух. Стотици балони се издигат във въздуха. Гледката е поразителна.

8. Круиз около Европа (буквално)Круизът представлява отличен начин да разгледате няколко дестинации, като понижите нивото на стреса до нула. Норвежкият круиз продължава 7-10 дни, в рамките на които ще видите Гърция, Италия, Англия, Норвегия, Испания и Канарските острови.

9. Минете през тунела на глициниите

В градините Кавачи, Фуджи ще откриете тунела на глициниите. Стотици от тях са образували прекрасен тунел, който всяка година цъфти в началото на май. Градините се намират на 2 часа път от Токио. Ще се озовете сред 20 акра цветя, които ще ви пренесат в приказна атмосфера.

Източник: Profit.bg.