Печените плодове може и да не притежават активната свежест на пресните, но компенсират липсата й с упойващ карамелен вкус и нежна консистенция, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

за пълнежа:
500 гр. праскови
3 с. л. захар
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. масло
за коричката:
½ ч. ч. брашно
½ ч. ч. захар на кристали
½ ч. л. бакпулвер
 щипка сол
50 гр. масло
1яйце
1 ч. л. ванилена захар
3 с. л. ситни кокосови стърготини
3 с. л. едри кокосови стърготини за поръсване или филирани бадеми
за гарниране:
1 ч. ч. цедено кисело мляко
2 с. л. пудра захар
1 ч. л. ванилена захар
½ ч. л. канела


Начин на приготвяне

1. 
Прасковите се обелват, нарязват се на резени и се разбъркват с нишестето, лимоновия сок и захарта. Слагат се на дъното на керамична или стъклена топлоустойчива форма за печене. Отгоре се слага маслото, нарязано на малки бучици. Пече се в предварително загрята фурна на 180° С за 20 мин.

2. Брашното за коричката се смесва със захарта, ситните кокосови стърготини, бакулвера, ванилената захар и солта. Добавя се маслото и се стрива на трохи. Прибавя се яйцето и отново се стрива на трохи.

3. Запечените праскови се поръсват с трохите, отгоре се разпределят останалите едри кокосови стърготини. Сладкишът се завива с алуминиево фолио и се запича още 20 - 30 мин. на 170° с или докато се зачерви.

4. Сервира се топъл, като се сипва с голяма лъжица и се гарнира с цеденото мляко, разбъркано с канелата, захарта и ванилията.