Хасковлията Тихомир Енев стана част от репортаж на BBC News заради своя успешен бизнес с български банички, съобщава „Новини Лондон“. Баничарницата на сънародника ни Balkan Breakfast се намира на главната улица в Уорчестер.

Тихомир живее в Англия от 6 години, като се решава да стартира собствен бизнес едва от половин година. За това време обаче, той е много доволен, споделя, че баничарницата се развива добре, а самият той „винаги има прясна баничка и боза сутрин“, нещо, което много му е липсвало от идването му на Острова до сега.

А ето какво сподели специално за „Новини Лондон“ Тихомир, чиито банички, признаваме си, бихме опитали с изключителна наслада, допълват от изданието.

- Здравейте Тихомир, разкажете ни малко повече за себе си и това, с което се занимавате, откакто сте в Обединеното кралство?

Здравейте! Живея в Англия от 6 години, баничарницата я имам от февруари тази година. Преди това работих във фабрика за прахосмукачки. Въпреки че бях доволен от условията, това не беше работата – мечта за мен и се преориентирах към един интернационален супермаркет.

След това събрах смелост и отворих баничарницата на Worcester High Street. Направих го, най-вече, защото много ми липсваше хубавата българска баница и боза за закуска, а тук, в тази част на Великобритания, West Midlands, няма такива места.

- Върви ли бизнеса? Има ли много клиенти и какви са те по народност, най-вече българи ли? 
- Доволни сме, имам екип от 3-ма човека, работим добре. Има всякакви клиенти, влизат най-различни хора – българи, румънци, албанци, поляци, португалци и англичани. 

- И един въпрос в контекста на Брекзит, чувствате ли се притеснен от излизането на Великобритания от ЕС, по всичко личи, без сделка? Смятате ли, че това ще се отрази негативно на бизнеса ви?
- Ами какво да ви кажа от една страна ми е малко притеснено но от друга страна си мисля че нищо няма да се промени

Репортажът на BBC News за родната баничарница можете да видите ТУК