Тази нощ светът беше вперил поглед нагоре, за да наблюдава най-продължителното лунно затъмнение за 21 век. Попадайки в сянката на Земята, Луната стана „кървава“ и даде възможност за улавянето на хиляди впечатляващи кадри.
 

В някои части на света, като Северна Америка, явлението нямаше как да се наблюдава. Ощетени бяха и хората, живеещи в райони с голяма облачност.
 
Медиите направиха всичко по силите си, за да направят съпричастни желаещите да се насладят на красивия феномен. Много от тях излъчваха на живо и в социалните мрежи движението на земния спътник.
 
Британската телевизия „Скай нюз“ пусна на страницата си във Фейсбук лайфстрийм директно от НАСА, където можеше да се наблюдава Кървавата Луна.
 
Като под всяка публикация, и под тази всеки можеше да остави коментар. Един от тях, очевидно оставен от българин, „изпъква“ над всички останали. Оставяме написаното без коментар.
 Това не е първият случай, в който българският "гений" се проявява по подобен начин по сайтовете на агенции и научни институции.

Култови бисери: Срамни секс коментари от България заляха сайта на европейските сеизмолози след труса в Асеновградскоl