Дискотеките по морския бряг са в процес на търсене на нов летен хит. Ето че той се появи! „Бяло утро“ в изпълнение на Тюркян Исмаил – Тери.

Песента е създадена от авторското трио, включващо утвърдения композитор проф. Георги Костов, поета Ангел Симеонов и аранжора Димитър Гетов. Тя е съчетание между съвременно дискотечно звучене и фолклорни мотиви на кавал (Иван Иванов). Една балансирана връзка между старото и новото, между българските традиции и световните тенденции в музиката с характерни етно мотиви.

Съблазнителният глас на Тери пресъздава успешно текста и увлича слушателя в дискотечния ритъм до пълен екстаз. Интимният порив в стиховете е вплетен в пантеистична образност през вечните символи на кръговрата и основните природни елементи – Вода, Въздух, Земя, Огън, които балансират човешките стремежи и ни напомнят, че всичко стойностно започва с любов. 

Продуцент на записа е Ангел Симеонов. 

Запейте с Тери, танцувайте с този летен хит на плажа, на улицата, в дискотеката!

Бяло утро    

Жадувам твоите ръце,
тъй както слънцето реката – 
с води кристални да тече, 
да тича морна в равнината. 

Докосвам твоите коси, 
тъй както слънцето житата – 
със огън жив да ги гори 
и златен пламък сред полята. 

Целувам твоите очи, 
тъй както слънцето цветята – 
та всяко цвете да цъфти 
с усмивка скрита сред листата. 

Припев: 
Гледам твоето лице, 
тъй както слънцето луната – 
звезди в разсъмнало небе 
на бяло утро във Зората.

Коя е Тюркян Исмаил – Тери?
Родена е 01 октомври 1989 г. в гр. Ескишехир, Турция. Средното си образование завършва в СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Пяла е в хор „Бодра песен“, възпитаничка на естрадно студио „Стани звезда“. Висшето си образование завършва в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – бакалавърска степен: „Поп и джаз пеене“ в класа на проф. Стефка Оникян и магистърска степен: „Музикална педагогика“. Лауреат е на множество национални и международни конкурси и фестивали. Участвала е в конкурса „Бургас и морето“ през 2007 г. в категорията „Изпълнители“, когато е била на 17 години, а през 2014 г е четвъртфиналист в музикалното предаване „Гласът на България“, сезон 3, в отбора на Орлин Горанов.

Очаквайте скоро и видеоклипа към песента, част от който е заснет в Арт комплекс „Анел“ – Созопол.
 
Песента можете да чуете в канала „Ангел Симеонов – стихове и песни“ в YouTube: