Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19. Те използват времето под карантина, за да творят, а от клипчето, което събуди голям интерес в мрежата, се вижда, че момичетата притежават завидни гласови възможности, съобщава "Трафик".

В сравнение с излезналите наскоро версии на "Коронавирус кючек", на тези две млади певици им се е получило доста добре. Песента е изпята на двуглас, звучи изцяло фолклорно, орнаментиката е на отлично ниво и единственото, което в случая е различно е текстът към песента. 

Ето и какви са думите в новата авторска фолклорна мелодия: 

"С маски ми одат из махалата, дей диги много зараза,

дей брей, де гиди коронавирус, брей. Дей брей, де гиди под карантина сме, 

Борба ке водим срещу зараза, с ракия вечер на маса, 

дей брей, де гиди коронавирус, брей. Дей брей, де гиди КЕ ГО ПРЕБОРИМЕ!"

Видеото на народната песен се разпространява с невиждана скорост в социалните платформи от различни профили. Мелодията, вдъхновена от COVID-19 има близо 900 споделяния и стотици лайкове. 

Кои обаче са авторките на песента и от къде са родом не става ясно, тъй като видеото върви единствено надпис "коронавирус народна песен", но към него не са отбелязани двете изпълнителки. 

Доста народни певици, сред които Ваня Вълкова и Росица Пейчева, пък не пропуснаха да похвалят момичетата, че са се справили доста добре с изпълнението. "Браво на сладурките колежки" - казват те. 

Някой потребители, пък намериха прилика между песента за коронавирус и тази на певицата Ива Давидова, която съвсем скоро предложи позитивен поглед към кризата с безводието в Перник и възпя ситуацията в народна песен.

Видеото събра близо половин милион преглеждания в Youtube.