Докато стопаните са в болница в Италия, все някой трябва да се грижи за техните домашни любимци. Италианската асоциация за защита на животните и околната среда (LEIDAA) помага на всички собственици на кучета и котки, които са в болницата в тези трудни времена, съобщава РТС.

До момента са регистрирани 2200 случая на животни, за които се грижат доброволци, ангажирани в Асоциацията за защита на животните и околната среда. Собствениците на домашни любимци са или в болницата, или в карантина, или за съжаление са загубили борбата срещу вируса.

По този начин Мило, златен ретривър, намери временен дом в Асоциацията, тъй като собственикът му се разболя и поради висока температура и други симптоми на COVID-19, той не може да се грижи за него, както и за останалата част от семейството, които бяха задължени да останат в изолация.

Доброволците от Асоциацията се погрижиха за Мило и му осигуриха, наред с други неща, любимите му разходки.

Собственикът на едно кученце, пенсионер, който загуби битката с вируса, нямаше никого, освен едно куче, което сега остава само и без никой да се грижи за него. Асоциацията го прие и правят всичко, за да се почувства обичан и в безопасност. Така ще бъде, докато намери ново семейство.

Италия също беше разтърсена от историята на Керуша Тери, която е на 13 години, почти е глуха и има проблеми с инконтиненцията, а собственикът й почина в резултат на коронавируса. За Тери известно време се грижеше приятел на собственика, който е инвалид.

Поради състоянието си той не успя да осигури на старата кучка всички възможни грижи и внимание, затова се обърна за помощ към Асоциацията. В момента за Тери се грижат добре, тя разполага с медицинска помощ и необходимите терапии и когато се оправи, доброволците се надяват, че ще се намери някаква добра душа, която да я приюти и да й даде подслон през последните години от живота й.

COVID-19 засяга всички, не само хората, които са се заразили, но и цели семейства, дори онези членове, които имат лапи и въпреки това са част от него.