"Питат ме как ще коментирам скандала с облеклото на депутата Филип Станев. Да, това е най-малкият проблем със сценариста, събудил се народен избраник", така започва пост на журналистката Соня Колтуклиева. Думите й за по повод скандала, който по-рано днес Станев забърка в Народното събрание.

БЛИЦ припомня, че малко след това сценаристът на Слави даде невероятно обяснение за облеклото, което бе избрал.

"Аз коментирам отдавна и често по темата за дрехите на публичните личности. Дори са ми подхвърляли гневно: да не си от модната полиция. Не, просто смятам, че дрехите изразяват уважение към останалите. 

Непростимо е да се неглижира външния вид! 

Преди години журналистките, които отразявахме дейността на парламента, пътувахме до чужбина, за да си купуваме дрехи за работа или пък търсехме връзки за “Агресия”. Народните представителки внимаваха как се появяват в пленарна зала, ценяха се политиците с изискан вкус. Всичко това се видя най-добре с избраничките на Царя - хубави и стилни жени. 

Новите депутати шашкат с визия, татуировки, скъсани дрехи и скъпи чанти СНИМКИ

После започна пренебрежителното отношение към стайлинга и към маниерите на общуване; започна да се бърка свободата и лекотата на разговора с уличния сленг. 

Би ми се искало депутатите да са елегантни всеки ден като Ива Митева и Радостин Василев. 

Ето какво модно ревю спретнаха депутатки в 46-ото НС! СНИМКИя 

Боя се само Татяна Дончева и Филип Станев да не се превърнат в модни икони на 46-я парламент. Всичко се случва. В днешно време е правило липсата на правила", пише още Колтуклиева в личния си фейсбук профил.