Древните познавали високи технологии, които ги отвеждали в небето и дори в космоса. А според някои изследователи, те дори са можели да пътуват във времето и всичко това е благодарение на супертехнологии, които взимат от далеч по-напреднали в областта извънземни цивилизации, смята UFO Magazine, цитирано от Телеграф бг.

Доказателствата за това се намират из целия древен свят, особено често в двете Америки.

Пирамидата в Калакмул днес е обградена от джунгла.

 Пирамидата в Калакмул днес е обградена от джунгла.

Под натиска на общественото мнение през 2012 г.  мексиканското правителство разсекретява находки и документи на маите.

Това е периодът, когато различни пророци и обикновени песимисти твърдят, че идва краят на света, защото свършва цикълът на многовековния календар на маите.

Та правителството е подложено на огромен натиск от цял свят и е принудено да резсекрети неща, които са пазени в тайна повече от 8 десетилетия.

Сред тях са и находки от все още слабопроучена пирамида в Калакмул – древен град в центъра на полуостров Юкатан и една от големите столици на маите. Според мексикански археолози, голяма част от тези артефакти са ментета.

На някои плочки се вижда как хора летят с ракети, облечени са в скафандри и правят излизания от космическите апарати.

Други твърдят, че плочките са си напълно автентични и на тях само въображението вижда космонавти, а това си е най-обикновено облекло от предколумбовия период. Що се отнася до апаратите, те са просто описание на космогонията на маите, на цикъла на живота, но нищо повече.

Една от рисунките в Добърско.

 Една от рисунките в Добърско.

Уфолозите обаче отиват още по-далеч и твърдят, че на тези плочки от пирамидата в Калакмул има рисунки на междузвездни пътешествия.

Фактът, че правителствата на Мексико са ги криели толкова дълго време, още повече затвърждава мистерията.

Учените обаче твърдят, че не става въпрос за криене, а за недоказуемост на извънземните връзки с маите и още по-древните индиански цивилизации в Централна Америка.

Все пак остава едно голямо съмнение, виждайки някои от плочките, на които има сякаш изобразени хора в скафандри, летящи в космически апарати.

Един от древните самолети от злато в Пумапунки.

 Един от древните самолети от злато в Пумапунки.

Някои дори ги свързват с добре познатите български рисунки. Става въпрос за прочутите рисунки в малката черквичка „Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в село Добърско край Разлог.

А най-любопитните от тях са за слизането на Христос в ада и отварянето на портите на рая за прераждащите се души – тук Спасителя е в нещо като ракета. Най-добре това се вижда на друга икона - „Преображение Христово“, която показва Исус във вече изстреляна ракета.

Освен тайнствените плочки от пирамидата на маите в Калакмул и стенописите от църквата в Добърско уфолозите дават още примери от предишни времена, когато според тях е могло да има връзки между световете и извънземни да са давали на предците ни достъп до технологии и знания, за които сега нищичко не знаем.

Главите на различни раси са по стените на храма в древния град.

 Главите на различни раси са по стените на храма в древния град.

В днешните Колумбия, Боливия и Перу са намерени древни находки от злато, които сега уфолозите оприличават на реактивни самолети.

Тези древни фигурки са с аеродинамична форма и са подлагани многократно на изпитания от съвременни инженери, които са доказали, че апаратите са напълно приспособени за летени и пикиране дори без гориво.

Има различни спорове какво всъщност са тези златни самолети. Официалната наука смята, че това са стилизирани фигури на животни – птици, насекоми.

Други казват, че те изобразяват древни богове, като Виракоча, например. Уфолозите обаче са на мнение, че точно тези фигурки са отглас от връзките с извънземни. Дори има изградена теория, че в близост до свещения град Тиуанако е била изградена база на извънземните.

Там са кацали кораби на цивилизации от други светове. И наблюдавайки ги, древните хора се опитвали да пресъздадат някои от летателните машини. Някои намират тази база в Пумапунку, намираща се само на 72 км западно от Ла Пас. Други я търсят на различни места.

Но в Пумапунку има странни каменни блокове, които приличат на сглобки. Една от теориите гласи, че те, когато са сглобени, са представлявали нещо като площадки за излитане на корабите.

Космодрумът в Пумапунку.

  Космодрумът в Пумапунку.

В Пумапунку има още по-интересни находки от златните самолети и траверсите за извънземни кораби. Има стена, на която са изобразени множество глави. Нито една с една не съвпадат.

Но най-любопитното е, че на тази стена са изобразени глави на раси и етнически групи, каквито не би трябвало древните индианци да познават преди идването на Колумб.

Там има различни индиански етноси, но има също така с определени африкански черти или такива с черти на аборигените от Австралия.

Други са типични европейци. А трети са с опънати очи и белези на етносите в огромната Азия. Археолозите твърдят, че това е просто съвпадение.

Уфолозите обаче смятат, че всичко е плод на връзки с древни извънземни пътешественици, които са разнасяли хората насам-натам из планетата.

Когато във Варна са добивали злато и са правели от него украшения, каквито са открити в прочутия некропол, на територията на днешен Ирак е съществувала цивилизация, която днес наричаме Обейдска (по името на селището Ал Обейд, където са намерени първите находки).

Не се знае какви са били тези хора, но се предполага, че са свързани с по-късно пристигналите шумери. Тази цивилизация се развива между 6500 и 3800 години преди новата ера. Любопитно е, че са намерени древни глинени фигурки, на които са изобразени странни същества.

По-късно някои изследователи твърдят, че това са легендарните звездни пришълци анунаки от шумерската митология, но тези фигури определено са преди шумерите.

Статуетки с рептили и хуманоиди в Ал Обейд.

 Статуетки с рептили и хуманоиди в Ал Обейд.

Редица статуи от периода на Убейд изобразяват странни, подобни на гущери хуманоиди в уникални, светски пози. Това се тълкува, че показва как тези същества не са били богове (като египетските богове с глави на животни), а по-скоро са били раса от хора гущери.

Разбира се, тези статуи са породили безброй истории и теории за извънземни рептилии които някога са обитавали земята (и според теориите на конспирацията все още я обитават). Но истинската им природа засега си остава загадка.