Дебатът за това къде трябва да държите доматеният сос е вечен. Но истината е една. Както и при повечето подправки, отговорът на въпроса къде трябва да съхранявате кетчупа се крие в това дали е отворен или не. Така, ако го отворите, го съхранявайте в хладилник, но до три месеца. След това просто го изхвърлете, пише profit.

На всеки се случвало да забрави опаковката в задната част на хладилника да установим след 6 месеца, че вече не става за нищо.

И все пак, колко време трябва да бъдат съхранявани подправките? Няма общовалидно правило за всички. Например можете да оставите сос Уорчестър за една година и да откриете, че все още е годен за консумация. Не така стои обаче въпросът с горчицата.

Затова от HouseBeautiful се обръщат към експерти, които дават отговори на тези често задавани въпроси.

Кетчуп

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 3 месеца

Майонеза

Неотворена – на плота

Отворена - в хладилник до 3 месеца

Горчица

Неотворена – на плота

Отворена - в хладилник до 3 месеца

Сос Уорчестър

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 12 месеца

Соев сос

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 12 месеца

Чили сос

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 6 месеца

Сладък чили сос

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 6 месеца

Сусамово олио

Неотворено – на плота

Отворено – в тъмен шкаф до 6 месеца

Барбекю сос

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 6 месеца

Екстра върджин зехтин

Неотворен – на плота

Отворен – в тъмен шкаф до 6 месеца

Сос Тартар

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 6 месеца

Ментов сос

Неотворен – на плота

Отворен - в хладилник до 2 месеца