Специалисти са обяснили защо мъжете обичат момичетата с пищни форми, като това е свързано с редица техни качества, а не с фигурата с извивки, информира турският вестник Milliyet.

На първо място, интересът на мъжете към пълните жени е свързан с храната - едно от най-големите удоволствия в живота. Това е и едно от най-добрите занимания за влюбени на среща, както и за семейните двойки. Ето защо, дори ако поддържането на здравето е приоритет, диетите трябва да се следват от време на време, но те не трябва непременно да се превръщат в цел на живота, предупреждават експертите.

Втората причина, поради която мъжете предпочитат пищните жени, според експертите са ​​прегръдките. Много млади хора признават, че тези дами са по-приятни за прегръщане.

На трето място мъжете правят избор в полза на притежателките на пищни форми, защото с тях никога не им е скучно благодарение на техния оптимизъм, игрив и мил характер и приказливост, в която виждат тяхната особеност.

Освен това пълните представителки на по-слабия пол изглеждат здрави на мъжете. Младите хора също така са отделили две ключови черти, които притежават: такива момичета са по-уверени и се обичат такива, каквито са, и също така са способни да се справят с трудностите.

Последната черта на момичетата с наднормено тегло, която привлича мъжете, е тяхната привързаност и способност да се грижат за другите. Изданието, позовавайки се на изследване, отбелязва също, че такива жени обичат да прекарват повече време с избраниците си. Затова те си прекарват чудесно заедно, независимо какво правят.

Превод и редакция: БЛИЦ