Потребителка с ника galumakon сподели в Reddit лайфхак, който може да се пригоди на редица собственици на палави писани.


Момичето се обръща към онези, чиито питомци буйстват през нощта и пречат на стопаните си да спят. Тя разказа как с това човек може да се справи. Все пак самата тя е била жертва на хиперактивен плюшко.  

"Дълго време и аз не можех да спя нормално, защото всеки път, когато аз се унеса, моята котка полудяваше, започваше да фучи из цялата къща и много силно да мяука", пише galumakon. 

Момичето написало, че на помощ в този тежък момент ѝ се притекъл приятел, който в миналото имал същия проблем. Той посъветвал момичето да умиротвори палавото ѝ коте с помощта на топла вода. 

След процедурата буйното коте може да се успокои за цели два часа.  

"Всеки път, когато той е искал да си легне, той просто е наливал малко топла вида в чаша, в която след това е потапял опашката на своята котка. По думите му, обикновено след това на питомеца му трябват около два часа да се излиже целия. Това време е достатъчно, за да се заспи спокойно", разкрива galumakon. 

Постът на galumakon бързо стана хит, събирайки над 52 000 харесвания. Потребителите обаче изразиха опасения относно метода. Според тях, плюшковците може сериозно да се обидят и тогава собственикът въобще не трябва да очаква пощада. Така той рискува да заспи вечен сън. 

Някои отбелязват, че момичето, видимо, е попаднало на "бракувана версия" на котката.  

"Като стопанин на котка, ще се съглася, че това може да подейства. Но по-добре премислете всичките "за" и "против". Напомням: котката планира своето отмъщение и, вероятно, сега обмисля как да ви довърши", пише mintysoulblaster. 

"Убеден съм, че котката ще ме убие, ако се реша на такова нещо", пише Stole_The_Show. 

Превод и редакция: БЛИЦ