Ето как можете да запазите хляба пресен за по-дълго
Неслучайно хлябът, който можем да си купим от пекарна е опакован в хартиена торбичка – тя попива влагата и не позволява появата на мухъл. А този, който е закупен от магазина остава пресен за по-дълго, само ако е съхраняван в найлонова опаковка, която е добре затворена.
И в двата случая добрите домакини съветват да не съхранявате хляба в хладилника, а на стайна температура. Така той ще запази свежестта си за по-дълго.
И все пак има начин да „съживите“ остарелия хляб като го намокрите и го сложите от 5 до 10 минути във фурната. Също така може да замразите стария хляб, така той ще бъде идеален за препичане в тостера.
Старият хляб е подходящ за направата на крутони, които могат да се използват в крем супи или салати.
Последвайте ни
0 Коментара: