Княгиня Калина се е сдобила с български дом в дните преди 50-годишния си юбилей. Това съобщава „Телеграф“.

Именно в него тя ще отпразнува кръглата си годишнина заедно със съпруга си Китин Муньос и техния син Симеон-Хасан.

Пикантна новина за княгиня Калина и Китин Муньос

Единствената дъщеря на цар Симеон Втори е родена на 19 януари и само тя от всичките му наследници избра да се върне да живее в родината на баща си. Вместо да се възползва от всички екстри на двореца „Врана“, Калина е пожелала да има свой самостоятелен дом в София. „Не е апартамент, къща е, но не мога да кажа дали е собствена, или под наем“, уточни пред „Телеграф“ прессекретарят на царското семейство Явор Кирилов.

БЛИЦ припомня, че през уикенда Калина и Китин се разходиха до Бистрица, където заснеха официален портрет за юбилея на княгинята заедно с прочутите народни певици Бистришките баби, които са в списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Това издаде етнологът Нели Овнарска, публикувайки в социалните мрежи няколко снимки от работния процес.

Княгиня Калина смая света с вида си! Сензационни СНИМКИ

„Тръпката да облечеш княгиня в носия. След кратък “спор” тя отстъпи от идеята си да е само по риза и престилка, а аз отстъпих от идеята за етнографската точност на костюма. Тя, Нейно царско Височество Калина Сакскобургготска, княгиня българска и херцогиня саксонска, на гости в Бистрица“, написа Овнарска. Тя уточни, че за сесията е пристигнал специално чуждестранен фотограф. „Ние само си се хвалим, ама официалната работа ще си е тяхна с обнародването на снимките. Пусто не се сдържах“, добави етнологът.

Срещата на Калина и Китин Муньос с Бистришките баби всъщност е била по съвсем друг повод. Съпругът на княгинята ще прави поредица от филми за всички обекти на ЮНЕСКО в България и тъй като отдавна се познават с Бабите, пели и на сватбата им преди 20 г., решили да започнат именно от тях. Така, докато обсъждат сценария, им хрумнала спонтанно идеята да участват в юбилейния портрет на царската наследница.

Фамилията се събра на ски
Въпреки ограниченията, наложени от пандемията, повечето от децата и внуците на цар Симеон и царица Маргарита успяха да дойдат в България за зимната си ваканция и да посрещнат заедно Новата година. От Лондон и Мадрид пристигнаха князете Кирил, Кубрат и Константин-Асен заедно със семействата си. По време на престоя си в Боровец те се насладиха на прекрасната природа и успяха да покарат ски. Повечето от тях останаха до рождения ден на царица Маргарита на Богоявление.