Темите със суеверията  са изключително популярни. Според тях дори има и връзка между начина на обличане и суеверията.
Носене на дрехи, обърнати наопаки 

Ако случайно облечете нещо наопаки, този ден би трябвало да бъде  щастлив.  Когато някой Ви посочи, че неправилно сте облекли тениската си, само се засмейте, но не поправяйте грешката, ако искате целия ден да Ви следва късмет. Смята се за добър късмет. Трябва да ги носите така цял ден, за да Ви върви.

Копчета на дрехите 

Нечетен брой  копчета на дрехите, би трябвало да Ви донесат специален късмет. Въпреки че се съмняваме, че ще ги броите и ще зашиете допълнително копче в случай, че броят е четен. Интересното е  , че даване и получаване на копчета  символизира дълготрайно  приятелство,  а още едно суеверие, свързано с копчетата е, да поставите в джоба си едно копче, защото това е признак на добър късмет.

Носене дрехи с точки 

Това е едно от най-старите суеверия, свързани с дрехите и е познато в различни части на света. Именно се смята, че носенето на дрехи с точки привлича богатство. Такива малки точки всъщност представляват  много пари  , които скоро ще се намерят в банковата Ви сметка.

Носене синьо облекло 

Някои смятат, че синьото е щастлив цвят, който  привлича успех.  Небето е синьо и носене на дрехи в този цвят символизира поглед нагоре, т.е. към безброй възможности. Също така е известно, че булката в деня на сватбата трябва да носи нещо  синьо за късмет. 

Обувките 

Когато връзките на обувките упорито се отвръзват, въпреки че вече няколко пъти добре сте ги завързали означава, че би трябвало да получите добра новина. Поставянето на обувките на маса или легло означава  лош късмет  и можете да очаквате, че скоро ще се скарате с някого.

Според суеверията ако партньорът Ви подари чифт обувки, Вашето общо бъдеще става несигурно. Именно това всъщност означава, че вашият партньор иска да си тръгнеш от връзката.

Веднъж в живота трябва да дарите чифт обувки на някой, който се нуждае. Според една стара поговорка, ако не го направите в следващия живот ще бъдете боси. Независимо от поговорката и суеверията, каквото повече не носите, дайте за благотворителност. Сигурно на някой        по-добре ще служи това, което на вас не Ви е нужно.