Юли се счита за пика на лятото, за месеца, в който най-накрая свикваме с жегата и се оставяме на мързеливата атмосфера на сезона. Традиционно се смята, че пълнолунието през този месец излъчва една лесна и празнична енергия, пише Флагман бг.


Често наричана „Луната на мъжките елени“, юлската пълна луна отдавна се свързва с отстъпване назад и вглеждане в циклите на природата.

Този месец пълнолунието е на 5-и и ще окаже не толкова позитивно влияние. Събитието ще е в Козирог – ръководителя на задачи и знак, който изисква самодисциплина, зрялост и концентрация. С други думи, той не се вписва много добре в мързеливата атмосфера на лятото.

Към това добавете и факта, че лунното затъмнение ще съвпадне с това противоречиво пълнолуние и бихме поспорили, че другият псевдоним за пълнолунието през юли – гръмотевична Луна, е по-подходящо име за това събитие.

Пълнолунието в Козирог пробужда амбициите

Като силно волеви земен знак, управляван от Сатурн, Козирогът често е описван като катерачът на зодиака. Тази характеристика може да се прилага за всяка една зодия, но разкрива най-добре мирогледа на Козирога. Прогресът, особено този, който осигурява дългосрочна стабилност, е от изключителна важност за този знак.

На 5-и ще усетим тази отличителна черта и това ще ни накара да преследваме собствените си цели и да работим по-усърдно. Ще трябва да сме внимателни, защото амбициите ни ще надминават запасите ни от енергия през този период.

Набирането на скорост, която ще ни помогне да свършим задачите си е едно, но прегряването е съвсем друго.

Тази картина на дългосрочната стабилност трябва да включва финансово и лично здраве, така че не се колебайте да атакувате списъка си със задачи по време на пълнолунието, но се уверете, че сте си оставили и няколко дни за почивка.

Добре е да отидете на профилактичен преглед, за да проверите физическото си здраве.

Периодът от 5-и също може да насочи вниманието ви към всички нерешени задачи или цели в личния ви живот. Отново не се поддавайте на изкушението да се претоварите, за да достигнете връх, който не е задължителен в момента.

Трудолюбивият дух на Козирога може да накара някои от нас да действат с фалшиво чувство за неотложност, което има склонност да ви затрупа и да ви отдалечи от мечтата, която преследвате.

Дори ако всичко е наред в работата и у дома, имайте предвид, че пълнолунието може да ви накара да се вгледате в себе си и там да откриете проблема, който ви дърпа назад.

Вътрешна буря

Както споменахме, пълнолунието в Козирог възнаграждава самоконтрола.

Но тази пълна луна съвпада с лунното затъмнение и вероятно ще изрови спомени за минали грешки, които лесно могат да ни накарат да се самообвиняваме.

Съпротивлявайте се на желанието да се критикувате за малките погрешни стъпки от миналото и се съсредоточете върху настоящето.

Лунните затъмнения са склонни да ни подтикват да се откажем от нещо, което ни дърпа назад. Ако откриете стар навик или мироглед, който тихо ви вреди на напредъка, помислете как може да се отървете от него през следващите седмици.

Не губете време в самозалъгване. Това може да ви даде възможност да преосмислите пътя си и да постигнете мечтания прогрес.

Лунното затъмнение не трябва да ви изморява

През този период се опитайте да предизвикате себе си и да излезете от зоната си на комфорт. Вижте как може да подобрите вижданията и целите си.

Ако можете да се отдръпнете за момент от професионалните си задължения, опитайте се да отпразнувате всички предизвикателства, които вече сте преодолели.

Това може да е изключително ободряващ момент в иначе горещото лято.

Стремете се да се поучите от миналото, приложете тези уроци към настоящето и гледайте към бъдещето. Козирогът повече от всеки друг знак знае, че животът е маратон, а не спринт.