Българският отбор по транжиране на месо се нареди сред най-опитните майстори на ножа на Световното първенство в Белфаст. Българинът Ангел Найденов грабна и купата за „Най-добър обезкоствач в света”.
 
В един от най-модерните комплекси в страната, този в село Голямо Враново, Русенско, британецът Тери Гилигън, който е консултант на колегите си, сформирал отбор и навил ръководството да участват на Световния шампионат за майстори на ножа. Тази година домакини били месарите от Белфаст, Ирландия. Вихрен Димитров, изпълнителен директор на "Свинекомплекс Голямо Враново" и основен спонсор на българския отбор:
 
„На самото състезание бяхме до американския отбор и до ирландския. Ирландците станаха първи, а американците сваляха шапки на нашите момчета, които наистина бяха фурии. Амбициите на всички са големи. Идеята на Тери, която и ние искаме да подкрепим, е да  направим летен колеж за месари. Идеята е както някои правят академии за готвачи, така и ние да направим академия и хората от нашия отбор да обучават как да се обработва месо”.
 
Преди да има комплекс за месари, България вече си има шампион и това е Ангел Найденов, който удивил журито и конкуренцията си с перфектното си транжиране на телешки врат, по чиито кости не останало и грам месо:
 
"Да бъдеш обезкоствач - много малко хора го разбират и знаят. Това е да знаеш физиологията и анатомията на животното не само като мускулни групи, но и като костици, вени и абсолютно всичко".