Белият метален бик ще бъде заменен през 2022 г. от Черния воден тигър, който ще внесе свои корекции в живота на представителите на всяка зодия. Предлагаме ви да разберете какво да очаква всеки от вас от символа на следващата година и как да го посрещне правилно, пишат от Глас Нюз.


Характеристики на знака

Черният воден тигър е силно хищно животно. Основните черти на неговия характер са хитрост, сръчност и смелост. В същото време символът на 2022 г. е в състояние да вземе решение за действие, дори ако това може да доведе до риск. Но само ако резултатите са оправдани от ситуацията.

Черният воден тигър обича да импровизира, обикновено отказва да планира предварително. Интуицията му позволява винаги да предвиди изхода на делото, за което се захваща. Поради това той рядко прави грешки. Хищникът е привърженик на авантюризма и неговата целенасочена черта позволява да се внуши страх в противник или конкурент, в резултат на което Тигърът винаги остава на върха на постигнатата цел.

Как да привлечем късмет и да умилостивим символа на годината

Ще бъде трудно да се преговаря с Черния воден тигър, но хищникът е доста благороден - след като сте спечелили благосклонността му, късметът ще ви съпътства през цялата година.

Трябва да влезете в новата година без дълг. Тигърът цени хората, които държат на думата си и се стремят към собственото си усъвършенстване. Също така, в къщата не трябва да има безпорядък, ненужна суетня и шум. Черният воден тигър подкрепя тези, които подхождат разумно към всички въпроси и не бързат да вземат решения, действат отговорно и сериозно.

Легендата разказва, че в древни времена Тигърът е успял да преодолее Бика, така че е необходимо да се премахнат неща и предмети от къщата с изображението на символа на изминалата година. Ако имате деца, създайте малка бърлога за тигъра с тях, например пещера от гъсталаци, и я поставете под дървото. За новогодишно лакомство за гости поставете няколко мандарини или орехи в чиния.

Къде е най-доброто място за празнуване на Нова година

Важно е да празнувате идващата Нова година у дома и в кръга на роднини, а не на приятели - Тигърът е известен като самотен ловец, който не обича непознати, но винаги е приятелски настроен с представители на своя клан. По-добре е да отмените празнуването на Нова година на партита или в обществени места за забавление, а ако решите да посетите приятели, тогава трябва да изберете малки компании.

В какво да го посрещнем

Няма особени ограничения за избора на тоалета, можете да експериментирате. Основното изискване е да се скрият всички съществуващи недостатъци. Рокля, костюм, всяко облекло трябва да стои идеално, в никакъв случай не трябва да се виждат недостатъци и минуси. Освен това в новогодишното облекло трябва да се чувствате спокойни и комфортно. Не трябва да пречи на движението ви. Ако говорим за цветовете на Новата 2022-ра, тогава най-добрите опции включват жълто, синьо, тъмнолюляково, злато, сребро.

Как да украсим къщата

Символът на следващата година Черният воден тигър не понася нищо цветно и червено. Трябва да изберете играчки, сърма и други бижута в бяло, сребристо, златисто, светлосиньо, както и сиво и аква. Не забравяйте за фигурката на тигъра, за да покажете на собственика на годината, че е почитан и уважаван в тази къща. Тогава той със сигурност ще помогне. 

Какво трябва да има на масата

Пресни зеленини - зеленото символизира късмет. За да започнете новата година здравословно и весело, поставете чиния с пресни билки и зеленчуци на масата.

Свинско – това месо символизира просперитет. Поставете свинско със сини сливи на масата или можете да сготвите свинско с круши и ароматни билки. Всичко зависи от вашите фантазии и вкус.

Рибата на новогодишната трапеза е късмет. Прието е да се сготви цяла риба, което също е символично и означава, че рибното ястие е в състояние да нахрани цялото семейство, което среща новогодишния празник на една маса. 

Какво да подарим в годината на Черния воден тигър

Най-добрият подарък за жена тази година ще бъде часовник или скъпоценни бижута, съветва kp.ua. Тигърът със сигурност ще оцени този лукс. Новогодишен подарък за мъж трябва да бъде елегантен и красив, за да задоволи символа на годината. Това може да бъде портфейл, копчета за ръкавели, кожена чанта, чанта за лаптоп. Тигърът цени приятелството, така че подаръкът трябва да бъде искрен и предварително замислен.Какво да очакваме от Годината на Черния воден тигър

Този знак, цвят и придружаващ елемент определено се считат за символи на промяната и в същото време Тигърът може да обещава несигурност. Въпреки това за мнозина 2022 г. ще бъде идеалното време да променят себе си и да обновят живота си. Годината под символа на Тигъра обикновено е белязана от ярки, изобилни събития. Астролозите предупреждават, че следващите 12 месеца обещават да бъдат енергични и непредсказуеми, така че няма да се налага да седите и да се отегчавате.

Интересни факти за тигрите

  • Тигрите са способни да се кръстосват с лъвове;
  • Зениците на тигрите не са вертикални като тези на домашните котки, а кръгли;
  • В тъмното тигрите виждат около шест пъти по-добре от хората;
  • Континенталните тигри са по-големи и по-масивни от своите роднини, живеещи на островите.