Още през лятото жителка на Квебек, Канада, на име Лизиан е забелязала пухкава черна котка в градината си. Котката изглеждаше гладна, затова неравнодушната канадка взела малко храна от кухнята и я занесла в градината, за да нахрани животното.

Лизиан нарекла котката Усаги. Тя започнала да се връща всеки ден, за да похапва и да получава обич и ласки от жената. Скоро канадката забелязала, че котката е бременна и след известно време изчезнала за кратко.

Лизиан се притеснила и си помислила, че нещо не е наред с Усаги. Но един ден жената реши да излезе в градината и видяла на вратата пухкавата си приятелка. Но тя не била сама, а с всичките си котенца, които тя довела да се срещне с любимия си човек.Канадката била дълбоко трогната от доверието на котката и временно приютила Усаги и цялото й опашато семейство в къщата си.

Сега пет от шестте котенца: три момичета и две момчета се намират в приют за животни, те преминават  лечение и се готвят да отидат в нови домове. Шестото коте е прието от един от приятелите на Лизиан.Майка им Усаги е останала в къщата на своята спасителка. Жената ще лекува котката и ще я кастрира, така че да избягва повторна бременност, когато се разхожда навън.

Превод и редакция: БЛИЦ