Медиите разказват трогателната история на една котка от китайския град Ухан.

Тя останала за 40 дни сама в апартамент, родила котенца и изяла всички рибки в аквариума, след като нейните стопани били вкарани в болница с коронавирус, съобщава Daily Mail.

Стопанинън на британската късокосместа котка на име Ле Ле разказва, че цялото му семейство, което било от седем души, се заразило с коронавирус малко преди китайската нова година - 25 януари. 

Към този момент котката била в последния месец на бременността си. Обитателите на апартамента били изведени толкова набързо, че нямало време да накарат някой да се погрижи за котката. А и от мерки за сигурност апартаментът бил запечатан.

Така Ле Ле останала сама в празния апартамент. Тя успяла да оцелее благодарение на две отворени чувалчета с храна, които нейният стопанин оставил, преди да бъде отведен в болницата. 

"На остъклен балкон държах аквариум с костенурки и риби. Водата в него беше филтрирана и котката е пила от нея", разказва стопанинът.

След 40 дни от болницата била изписана неговата съпруга. Тя се върнала вкъщи и видяла, че Ле Ле е родила четири котенца и се чувства прекрасно. Но пък успяла да изяде всички рибки в аквариума.

"За щастие костенурките са преживели това изпитание", смее се тя. 

Превод БЛИЦ