Ема и Даниел Милар от Нов Южен Уелс били подготвени за възможността бебето им да се роди по-голямо, но едва ли са очаквали да гушнат бебе-мини сумист.

Бебенцето, кръстено Реми, се родило в болницата на 7 октомври в 38 гестационна седмица. Нейната майка, 27-годишната Ема, заяви, че размерът на детето определно ги изненадал, пише UNILAD, цитирано от Господарите.бг.

Щастливото семейство очаквало новото попълнение да е малко по-тежко, тъй като двегодишната им дъщеря Уилоу също се родила големичка.

"Тя е като мини борец по сумо. Очаквах да имам по-голямо бебе, тъй като имах гестационен диабет, но не смятах, че ще е толкова голямо. На 35-а седмица ултразвукът показа, че е около 4 кг и не очаквахме да расте повече.", разказва Ема.

"Дъщеря ни Уилоу също се роди голямо момиче, но сега тя е слаба", коментира от своя страна бащата.  

Майката родила с Цезарово сечение, а акушерките в болницата не си спомнят някога да се е раждало толкова голямо бебе - цели 5,88 кг. Статистиката показва, че едва 1,2% от австралийските бебета тежат повече от 4,5 кг.

След няколко дни в болница, майката и бебето се прибрали у дома. Оказало се, че много от дрехите, които купили за новороденото бебе, не му стават.