През последния месец в отделението за интензивна терапия Лиза се грижи за недоносено момче на име Зейн. Майката Рената Фрейдин е родила малчугана десет седмици но-рано, но родителите са убедени, че не трябва да се притесняват - синът им е в сигурни ръце. 


Бащата на младенеца знае това от личен опит. Преди 33 години Макгауън е спасила Дейвид Колдуел, когато той се появил на бял свят шест седмици по-рано от планираното. 


Родителите не разбрали веднага, че Лиза е стара познайница на Дейвид. След раждането на сина им Рената разглеждала стари снимки. На една от тях момичето забелязало позната усмивка.  

"Бях уверена, че това е същата медицинска сестра, която се грижеше за нашия малчуган! Дейвид първоначално дори не ми повярва", споделя Рената.  

"Занесохме снимката в болницата. Там три други медицински сестри потвърдиха, че това наистина е тя! На Свети Валентин тя е отишла отново на работа, за да се грижи за нашия малчуган, ние веднага пресъздадохме старата снимка", казва още Рената.  


С детето всичко е наред. Майката на момченцето написа във Фейсбук, че Зейн е отличник и юнак, "расте с всеки изминал ден".

Родителите и медицинската сестра се надяват, че още през март малчуганът ще се прибере у дома, пише MyCentralJersey.com.