Принц Хари и Меган Маркъл, херцогът и херцогинята на Съсекс, шокираха света в сряда следобед, като обявиха намерението си да се „оттеглят“ от задълженията си като висши членове на кралското семейство.

Какво означава това?
Освен фактът, че срещите на кралското семейство просто станаха много по-хладни, това означава, че Меган и Хари ще се преместят.

Двойката заяви, че възнамеряват да разделят времето си между Великобритания и Северна Америка, докато отглеждат сина си Арчи.

Това повдига голям въпрос: Къде Хари и Меган ще решат да живеят в Северна Америка?

Ето седем места, на които биха могли да се окажат, според сайта Lonely Planet.

1. Ню Йорк
Ако Меган и Хари се установят в Ню Йорк, това би трябвало да е Бруклин... защото всички се местят в Бруклин.

The Sun: Елизабет II е в шок и дълбоко натъжена от необмисленото решение на Хари и Меган

2. Слийпи Холоу, Ню Йорк
След две години постоянно наблюдение от британските таблоиди, Хари и Меган вероятно жадуват за личния си живот. Слийпи Холоу е тихо градче на половин час северно от Ню Йорк, където биха могли да намерят спокойствие.

3. Монтесито, Калифорния
Опра Уинфри - близка приятелка на Меган живее в огромна къща в Монтесито, близо до Санта Барбара. Тя безспорно може да приюти двойката, докато намерят собствен дом.

4. Нашвил
Къде отиват всички готини хора в наши дни - Нашвил - един от най-бързо развиващите се метрополитени в САЩ. Херцогът и херцогинята биха могли да помолят местните жители Никол Кидман и Кийт Ърбън да се грижат за Арчи, докато те разгледат местните забележетилности.

5. Ашвил, Северная Каролина
Когато веднъж си живял в замък, е трудно да се почувстваш като удома си някъде другаде. Ако Меган и Хари се преместят в Ашвил, те могад да посещават имението Билтмор - най голямото частно жилище в региона, което да им напомня за техния собствен замък.

6. Канада
Меган вече има местни връзки, защото в продължение на седем години снима телевизионното шоу “Костюмари” в Торонто, а Хари оставаше с нея, докато се срещаха. Или може да се установят на остров Ванкувър, където наскоро прекараха шестседмичната си ваканция.

7. Холивуд
Родният град на Меган - най-доброто място за отглеждане на кралско бебе. Там всички са известни, така че никой няма да е изненадан, когато малкият Арчи се появи в училище.

Междувременно мнозина се питат как херцозите на Съсекс ще бъдат финансови независими и с какви лични средства разполагат.

Официалните разходи на кралското семейство се покриват от т.нар. Sovereign Grant. Парламентът на Обединеното кралство подкрепя финансово монарха чрез фонда, както и с процент от годишните печалби на Crown Estate.

Фондът покрива официалните разходи на суверена: разходите за поддръжка на кралските резиденции, персонал, пътувания, държавни посещения и обществени ангажименти. Частни инвестиции, парламентарна рента и приходи от херцогствата Ланкастър и Корнуол са другите източници на доходи за кралската хазна. 

Според финансови експерти принц Хари и Меган Маркъл няма да имат парични затруднения, след като напуснат кръга от висши кралски членове. Личното финансово състояние на двойката се оценява на 45 милиона долара. С тази сума съвсем спокойно могат да започнат новия си живот далече от кралския двор.

Освен това Меган и Хари могат да припечелват десетки милиони долари годишно, участвайки в различни проекти. Ако последват примера на известните политически семейства като Обама и Клинтън, могат да бъдат финансово независими.

Кралската двойка с лекота ще натрупа състояние, давайки интервюта, пишейки книги или, в случая на Меган, от модни партньорства с големи брандове.   

„Те са силни не само като двойка, но и като отделни личности. Независимо дали ще бъдат публични изяви, партньорства с модни марки, принц Хари и Меган Маркъл биха могли да печелят 9-цифрени суми годишно от сключване на сделки“, обясни за Daily Mail Рон Торосян, изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк PR фирма 5W Public Relations.

Според The Sun кралското семейство възнамерява да задържи Frogmore Cottage в замъка Уиндзор. Frogmore Cottage е построен през далечния XVII век и е много специален за двойката. Миналата година реновацията на фамилната къща излезе на британските данъкоплатци 2,4 милиона паунда.

Освен това Меган и Хари няма да се лишат от привилегията да бъдат охранявани от 6 бодигарда за 650 хиляди паунда годишно.

Предстои да видим първите самостоятелни изяви на двойката, но скандалното им решение да напуснат кралския дворец със сигурност ще промени сериозно лицето на монархията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!