Първата дама на САЩ Мелания Тръмп публикува в Туитър снимки от коледната украса на Белия дом, за която самата тя се погрижила. Залите в най-важната сграда в САЩ грейнаха в меки и празнични светлини с безброй елхи почти на всеки ъгъл.

Мелания Тръмп се разходи по коридорите на Белия дом, демонстритайки внимание към всеки детайл от украсата. Някои от орнаментите по елхите са специално изработени, символизиращи знакови места от различни краища на САЩ. На върха на някои от елхите вместо традиционната звезда е поставен златен орел – символ на САЩ.

Изключително интересно и стилно решение е взела съпругата на Доналд Трънм за един от коридорите на дома им. Той беше украсен с две редици червени коледни дървета. Всъщност това са стилизирани коледни дървета изработени от червен имел (наричан у нас илекс или джел) – един от най-познатите коледни символи на запад и много широко използвано растение за празнична украса.

Първата дама разкри и с какво внимание е организирала цялостното преобразяване на интериора. Тя показа скиците с плановете за украсата на всеки кабинет и всеки коридор.

„Домът на народа – Белият дом, е готов да отпразнува Коледа и празничния сезон“, написа тя в Туитър. Мелания благодари и на доброволците, участвали в мащабното начинание.
 

 
Превод и редакция: БЛИЦ