Известният уфолог и виртуален археолог Скот К. Уоринг отново заинтригува читателите на своя блог с изненадваща находка на снимките на повърхността на Марс, получени от марсохода на NASA, съобщават световните издания.

Изследователят обръща внимание на факта, че марсоходът е преминал много близо до извънземния обект, на който освен всичко друго се виждат и неясни знаци.

Според уфолога откритата структура свидетелства за наличието на извънземна технология на Марс, която е предшествала човечеството с хиляди или дори милиони години.

Скот Уоринг смята, че това е възможно да е устройство за телепортация, което може да пренася всякакви предмети, включително хора, навсякъде във Вселената, но в рамките на 20 светлинни години.

За съжаление уфологът не обяснява какво го е накарало да достигне до предположенията си. Устройството, продължава да предполага уфологът, се управлява телепатично.

Според друга версия технологията може да представлява енергиен усилвател, който да се използва за увеличаване на мощността на някакво енергийно оборудване, например лазер.

Според уфолога тази технология може да промени посоката на развитие на човечеството, а страната, която първа се сдобие с нея, ще стане водеща сила в света.

От друга страна, последиците от придобиването на такава технология могат да бъдат катастрофални за човечеството като цяло, смята Уоринг.

Превод и редакция: БЛИЦ